ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Pετινόλη: Τι θα συμβεί στο δέρμα σου εάν χρησιμοποιείς πάρα πολύ;


Ελένη Τσούτση

9 Αυγούστου 2023

Pετινόλη: Τι θα συμβεί στο δέρμα σου εάν χρησιμοποιείς πάρα πολύ;
Pexels
H ρετιλόνη είναι η βασίλισσα του skincare και αυτό είναι αναμφισβήτητο

Γνωρίζεις πότε πραγματικά μπορείε να την χρησιμοποιήσεις στην επιδερμίδα σου; Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για το αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων. Μέσα στα χρόνια άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα μια από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές. Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερες χρήσιμες λεπτομέρειες για τη ρετινόλη, που όπως την χαρακτηρίζουν , είναι το νούμερο ένα αντιγηραντικό συστατικό και αναμένεται να αλλάξει άρδην την skincare routine σου.

Η ρετινόλη διεγείρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας καθώς προσφέρει τεράστια βελτίωση στην όψη. Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και φρεσκάδα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθημερινό σας skincare καθώς μια λάθος διαχείριση δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το δέρμα.

Jenny.Gr
Pexels

Πώς να τη χρησιμοποιείς;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινόλη περίπου από τα 20 τους. Ακόμη, αν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα, η ρετινόλη είναι ένα καλό συστατικό για να αποφευχθούν τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική χρήση μπορεί να περιορίσει τόσο τις δυσχρωμίες όσο και να χαρίσει λεία όψη στην επιδερμίδα.

Για τη σωστή χρήση της ρετινόλης, ακολουθήστε τα 3 εξής απλά βήματα:
• Πλένεις σχολαστικά το πρόσωπό σου.
• Το στεγνώνεις καλά με απαλές κινήσεις με μια πετσέτα.
• Εφαρμόζεις τη ρετινόλη σε όλο το πρόσωπο και μισή ώρα μετά εφαρμόζεις και την ενυδατική σας κρέμα. Πρόσεξε να αποφύγεις την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό προϊόν.

Τι μπορεί να συμβεί εάν χρησιμοποιείς πάρα πολύ ρετινόλη;

Ενδέχεται να αποκτήσεις έγκαυμα ρετινόλης, το οποίο είναι μια ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής που μπορεί να προκύψει από τη χρήση υπερβολικής ποσότητας ρετινόλης, εξηγούν οι ειδικοί. Η επιδερμίδα μπορεί να φαίνεται κόκκινη ή ξεφλουδισμένη, ιδιαίτερα σε περιοχές με πιο λεπτό δέρμα, όπως γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Πώς να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα ή τη βλάβη από ρετινόλη;

Μόλις παρατηρήσεις κάψιμο ρετινόλης, σταμάτησε αμέσως να την χρησιμοποιείς -αυτό θα επιτρέψει στον φραγμό του δέρματος να ανακάμψει. «Συχνά, μπορεί να βοηθήσει η χρήση προϊόντων που ενισχύουν την υποστήριξη του δερματικού φραγμού και την προστασία του δέρματος από περαιτέρω εξωτερικούς ερεθισμούς.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, καθώς η ρετινόλη κάνει πάντα το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, είτε [είναι] ερεθισμένο είτε όχι.

Clinea Bio-Retinol Reset Serum Ορός Αντιγήρανσης Και Λάμψης - Βρες τον εδώ.

Jenny.Gr

Ορός αντιγήρανσης και λάμψης με 1% bakuchiol και 2% νιασιναμίδη που προσφέρει στο δέρμα σου απαράμιλλη αντιγηραντική δράση, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και αποκαθιστά τη λάμψη του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.