ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Vampire facial: Είναι το μυστικό για πιο όμορφο και νεανικό δέρμα; Όσα πρέπει να ξέρεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Οκτωβρίου 2023

Vampire facial: Είναι το μυστικό για πιο όμορφο και νεανικό δέρμα; Όσα πρέπει να ξέρεις
IG @alexandrabaron
Κι όμως, η scary θεραπεία Vampire facial έχει θεαματικά αποτελέσματα στη βελτίωση του δέρματος

Ακμή, ανάγλυφη υφή, υπερμελάγχρωση. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δοκιμάζουν συνεχώς νέα προϊόντα, ρουτίνες ή θεραπείες ομορφιάς που στοχεύουν στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, τότε σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει για τη διάσημη και λίγο «τρομακτική» θεραπεία Vampire facial. Αλλά, γνωρίζεις τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου η επιλογή αυτής της θεραπείας;

Τι είναι η περιποίηση προσώπου Vampire facial

Αρκικά, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η περιποίηση προσώπου Vampire facial είναι μια θεραπεία που πραγματοποιείται αποκλειστικά στο ιατρείο, δια χειρός του δερματολόγου που εμπιστεύεσαι και γνωρίζει καλά τις ανάγκες του δέρματός σου.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό microneedling με την προσθήκη PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, ένα μέρος του αίματός μας που περιέχει αυξητικούς παράγοντες). Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα πώς ακριβώς λειτουργεί η κάθε μια θεραπεία χωριστά, ώστε να καταλάβουμε πώς ωφελούν το δέρμα όταν συνδυάζονται:

Το microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα του δέρματος, όπως η υφή του δέρματος, οι ραγάδες, οι ουλές και οι ρυτίδες διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Για την εφαρμογή του, χρησιμοποιούνται από τον δερματολόγο αποστειρωμένες βελόνες σε μια μηχανοκίνητη συσκευή που εφαρμόζεται στο δέρμα. Αυτές οι βελόνες μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα σε βάθος έως και μερικά χιλιοστά. Σε αυτό το βάθος, οι βελόνες χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν ελεγχόμενο τραυματισμό στο στρώμα του χόριου του δέρματος. Μέσα στο χόριο βρίσκεται η εξωκυτταρική μήτρα, που αποτελείται από κολλαγόνο και ελαστίνη. Καθώς διεισδύει αυτό το στρώμα, ξεκινά ένας καταρράκτης επούλωσης πληγών και το σώμα εργάζεται για να «θεραπεύσει» το δέρμα προκαλώντας παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, επομένως γεμίζει το δέρμα και βελτιώνει την εμφάνισή του.

Προκειμένου να προστεθεί το PRP σε αυτή τη διαδικασία, λαμβάνεται αίμα από το χέρι σου, περιστρέφεται σε μια φυγόκεντρο (μια συσκευή που διαχωρίζει διάφορα συστατικά ενός υγρού) για να διαχωριστεί το πλάσμα και τα αιμοπετάλια που περιέχουν τους δικούς σου αυξητικούς παράγοντες και στη συνέχεια επαναφέρεται με μικροβελόνες στο δέρμα. Οι αυξητικοί παράγοντες από το PRP μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και να διεγείρουν την ανάπλαση του δέρματος ταχύτερα σε σύγκριση με την εφαρμογή του microneedling αποκλειστικά. Επομένως, μαζί δημιουργούν μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη του Vampire facial

Εάν η επιδερμίδα σου χρειάζεται μια λίγο πιο ενισχυμένη πρακτική για να σημειώσει βελτίωση, τότε μην επιτρέψεις στην ονομασία “Vampire” να σε τρομάξει. Το Microneedling και το PRP προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων για την επιδερμίδα με αποτελέσματα που είναι αισθητά άμεσα, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και κάποιους μήνες μετα την εφαρμογή της θεραπείας.

Αν δοκιμάσεις τη θεραπεία Vampire facial, στην αρχή, θα παρατηρήσεις περισσότερη λάμψη στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς συμβαίνει ο σχηματισμός κολλαγόνου, θα δεις σημαντική βελτίωση στην υφή, στις ουλές και την υπερμελάγχρωση. Το δέρμα θα είναι πιο νεανικό, σφριγηλό και φωτεινό μετά τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.