ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι κρέμες που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα, όσο εσύ κοιμάσαι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Νοεμβρίου 2023

Οι κρέμες που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα, όσο εσύ κοιμάσαι
IG @gigihadid
Η κρέμα που χρησιμοποιείς πριν τον ύπνο σου επιτρέπει να ξυπνάς με απαλό, ξεκούραστο, φωτεινό και πιο νεανικό δέρμα

Στο skincare, η κρέμα νύχτας είναι σημαντική όχι μόνο επειδή βοηθά στην επανόρθωση και προστασία του δέρματος ενώ κοιμάσαι, αλλά και επειδή επιτρέπει στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθιά. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο κιρκάδιος ρυθμός , που σηματοδοτεί την εναλλαγή ύπνου-εγρήγορσης, έχει σημαντικό αντίκτυπο σε ένα περιφερειακό όργανο όπως το δέρμα, άμεσα εκτεθειμένο στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την υγρασία, τις ακτίνες UV και τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.

Το βράδυ, η διαπερατότητα του δέρματος είναι μεγαλύτερη: αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρατηρηθεί σημαντική απώλεια νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ροή του αίματος φτάνει επίσης στο αποκορύφωμά της, επιτρέποντας μεγαλύτερη απορρόφηση αυτού που εφαρμόζεται στο πρόσωπο. Γι' αυτό το προϊόν με το οποίο αποφασίζεις να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά.

Ποια φόρμουλα να επιλέξεις

Η κρέμα προσώπου νυκτός πρέπει να διαμορφώνεται με συγκεκριμένα ενεργά συστατικά , ικανά να ανανεώνουν την επιδερμίδα και να διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, όπως ρετινόλη και AHA, και να έχουν πιο θρεπτικές υφές, βασισμένες σε κεραμίδια και πεπτίδια. Αν έχεις λιπαρό ή μεικτό δέρμα προτίμησε να χρησιμοποιείς μια ελαφριά τζελ κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και επωφελήσου από τη βραδινή περιποίηση για να περιποιηθείς τον εαυτό σου με ένα προϊόν με πιο πλούσια υφή, δίνοντας έτσι στο δέρμα τη θρέψη που χρειάζεται.

Τα απολύτως απαραίτητα

Για να δεις τα αποτελέσματα που υπόσχεται η θεραπεία που επέλεξες να χρησιμοποιήσουμε, είναι απαραίτητο το προιόν να εφαρμόζεται σε απόλυτα καθαρό δέρμα. Ο καθαρισμός είναι λοιπόν ένα ουσιαστικό βήμα, γιατί σου επιτρέπει να εξαλείψεις το υπερβολικό σμήγμα, το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες που, αν υπήρχαν έστω και σε ελάχιστο μέρος, θα εμπόδιζαν την απορρόφηση αυτού που εφαρμόζεται στη συνέχεια. Ακόμη και η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα είναι σημαντική για την αποτελεσματικότητα του τελετουργικού περιποίησης: τα πιο ελαφριά και συνήθως πλούσια σε ενεργά συστατικά, όπως toner, essence και ορός είναι σε πρωτεραιότητα, ενώ ακολουθούν η κρέμα και το έλαιο για να «κλειδώσουν» την υγρασία και τα συστατικά στο δέρμα.

Το top 5 των αγαπημένων μας night creams

Jenny.Gr

Vichy Liftactiv Supreme Anti-Wrinkle Night Cream - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Avene DermAbsolu Baume Nuit Reconfortant – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Filorga Sleep & Lift Ultra-Lifting Night Cream – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Caudalie Resveratrol Lift - Firming Night Cream – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

L’Oreal Paris Revitalift Laser Retinol + Niacinamide Night Cream – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.