ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μοιράζεσαι το αποσμητικό σου με τη φίλη σου; Πρέπει να το ξανασκεφτείς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Δεκεμβρίου 2023

Μοιράζεσαι το αποσμητικό σου με τη φίλη σου; Πρέπει να το ξανασκεφτείς
IG @camilacoelho
Κάποια είδη φροντίδας, όπως το αποσμητικό, προορίζονται αποκλειστικά για προσωπική χρήση

Το να μοιράζεσαι είναι φροντίδα, σωστά; Σε ό,τι αφορά κάποια προσωπικά αντικείμενα, ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις λάθος προς όφελος της υγείας σου. Οι οδοντόβουρτσες, τα ξυραφάκια, οι πετσέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια και ιούς από το ένα άτομο στο άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι ιδαιτέρως επικίνδυνες.

Ένα άλλο αντικείμενο προσωπικής φροντίδας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία όταν το μοιράζεσαι είναι το αποσμητικό. Μια έρευνα του 2022 που διεξήχθη από την Drive Research διαπίστωσε ότι το 35% των ανθρώπων μοιράζεται το αποσμητικό του με κάποιο μέλος της οικογένειας ή φίλο — και από αυτούς που μοιράζονται αποσμητικό, το 71% το κάνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατήσεις το αγαπημένο σου roll-on stick για εσένα και μόνο για εσένα.

Απόφυγε να μοιράζεσαι το αποσμητικό σου

Εάν εσύ ή μια φίλη σου ξεχάσατε να προμηθευτείτε αποσμητικό, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το μοιραστείτε. Ωστόσο, ο κίνδυνος εμφάνισης δυσοσμίας στις μασχάλες δεν είναι τόσο κακός σε σύγκριση με τους κινδύνους της κοινής χρήσης αποσμητικού στικ. Τα αντιιδρωτικά - τα οποία συχνά αναφέρονται ως αποσμητικά - συχνά φιλοξενούν βακτήρια και μύκητες, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ των ανθρώπων όταν περάσουν στο δέρμα. Το αληθινό αποσμητικό, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει βακτήρια και είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε λοιμώξεις.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Θα ήταν επομένως ιδανικό να μην μοιράζεσαι ούτε το αποσμητικό, ούτε το αντιιδρωτικό σου, δίοτι πρόκειται για προιόντα που συνήθως μετά το ξύρισμα, το οποίο μπορεί να αφήσει μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα, επιτρέποντας τη μεταφορά παθογόνων που μεταδίδονται στο αίμα μέσω αποσμητικού. Αυτά τα παθογόνα μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες όπως ο HIV, ο ιός της ηπατίτιδας Β (HBV) και ο ιός της ηπατίτιδας C (HCV).

Εάν έχεις ήδη αναπτύξει τη συνήθεια να μοιράζεσαι το αποσμητικό σου με άλλους, μια πιο ασφαλής επιλογή μπορεί να είναι η χρήση προϊόντων που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, όπως τα αποσμητικά σε μορφή σπρέι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.