ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Ιανουαρίου 2024

Πώς να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου
IG @hannaschonberg
Μπορείς να «πρoλάβεις» τις ρυτίδες ύπνου, προτού εγκατασταθούν μόνιμα στο πρόσωπό σου

Εάν κοιμάσαι βαριά, ενδέχεται να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις αποτυπωμένες στην επιδερμίδα του προσώπου σου γραμμές από το μαξιλάρι. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να συνειδητοποιείς ότι αυτές οι «αθώες» γραμμές ύπνου, μετατρέπονται σε πραγματικές ρυτίδες.

Εδώ, θα βρεις όλα όσα θα σε βοηθήσουν να προλάβεις τον σχηματισμό τους και να επιτρέψεις στην επιδερμίδα σου να διατηρήσει την νεανική της εμφάνιση για πολλά ακόμη χρόνια.

Η πρόληψη

Υπάρχουν αλλαγές συμπεριφοράς που μπορείς ήδη να εφαρμόσεις, ξεκινώντας τώρα. Οι ρυτίδες ύπνου είναι πτυχές που σχηματίζονται στο πρόσωπο λόγω της θέσης και της πίεσης του δέρματος. Σχηματίζονται συνήθως καθώς μετακινείσαι στον ύπνο, κοιμάσαι με το πρόσωπο προς τα κάτω ή πιεσμένο στο μαξιλάρι και κυρίως όταν τα υφάσματα έχουν υψηλότερες δυνάμεις τριβής και το δέρμα δεν μπορεί να γλιστρήσει πάνω τους.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

  1. Άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου: Ένα ζευγάρι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!
  2. Κοιμήσου ανάσκελα: Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξεις τη θέση που σε βολεύει για να κοιμηθείς, ο ύπνος ανάσκελα σου επιτρέπει να έχεις ένα πιο φρέσκο και λαμπερό δέρμα το πρωί.
  3. Απόφυγε να κοιμάσαι πάνω στα χέρια σου: Είναι εξίσου επώδυνο για την επιδερμίδα σου, όσο όταν ξαπλώνει και τρίβεται σε ένα σκληρό ύφασμα.
  4. Φόρεσε μάσκα ύπνου: Λειτουργεί ευεργετικά για την νεανική εμφάνιση του προσώπου στην ευθραυστη περιοχή των ματιών που καταπονείται ιδιαίτερα τις ώρες του ύπνου από το μαξιλάρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.