ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Spray tan: Τα steps για να παρατείνεις τη διάρκεια του χρυσαφένιου χρώματος στην επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Φεβρουαρίου 2024

Spray tan: Τα steps για να παρατείνεις τη διάρκεια του χρυσαφένιου χρώματος στην επιδερμίδα
IG @camilacoelho
Το spray tan είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να χαρίσεις στο δέρμα σου υπέροχο καλοκαιρινό χρώμα

Πιθανότατα έχεις δοκιμάσει αρκετούς τρόπους στο παρελθόν για να χαρίσεις στο δέρμα σου ένα λαμπερό sunkissed effect – ιδίως σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε που το δέρμα δεν εκτείθεται φυσικά στον ήλιο και θέλεις ένα πιο sexy χρώμα στο δέρμα για μια βραδινή εμφάνιση.

Solarium, self-tanning mousse, self-tanning drops αλλά και spray tan, το οποίο μάλιστα εφαρμόζεται από εξειδικευμένο επαγγελματία με τη χρήση αερογράφου. Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο μαυρίσματος, αξίζει να γνωρίζεις ότι το χρώμα που μπορείς να αποκτήσεις επιλέγεται προσεκτικά ώστε να ταιριάζει στους φυσικούς τόνους του δέρματος και έτσι, δεν έχουμε το ανεπιθύμητο πορτοκαλί αποτέλεσμα που σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε από άλλες μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος. Παράλληλα, πρόκειται για μια ιδανική επιλογή όταν θέλεις το χρώμα να κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Πόσο διαρκεί ένα spray tan

Ένα καλό spray tan μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες αλλά η διάρκεια αυτή εξαρτάται και από τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Γενικά, εδώ ισχύει ο κανόνας όσο πιο πολύ νερό πίνεις τόσο πιο πολύ καιρό διαρκεί το εφέ ηλιοκαμμένου χρώματος στο δέρμα.

Πώς πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου πριν από ένα spray tan;

Το «μυστικό» για μια πραγματικά άψογη λάμψη βρίσκεται στην προετοιμασία της επιδερμίδας. Κάνε αποτρίχωση τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την εφαρμογή και βεβαιώσου ότι το δέρμα έχει απολεπιστεί καλά. Με τη σωστή απολέπιση εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη επιφάνεια στο δέρμα κι αθτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

Πρέπει επίσης να αφαιρείς το μακιγιάζ και το αποσμητικό πριν από το ραντεβού σου και να αποφεύγεις τη χρήση καθαριστικού προϊόντος με βάση το λάδι, καθώς αυτό θα λειτουργήσει ως εμπόδιο στη διείσδυση του χρώματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.