ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ευαίσθητο δέρμα: Steb by step το ιδανικό σχήμα φροντίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Μαρτίου 2024

Ευαίσθητο δέρμα: Steb by step το ιδανικό σχήμα φροντίδας
IG @realbarbarapalvin
Μια απλή ρουτίνα, με μόνο 4 βήματα, που ισχυροποιεί το ευαίσθητο δέρμα

Αν ακόμη και όταν κοιτάζεις ένα νέο skincare προϊόν σου προκαλεί φαγούρα στο πρόσωπο από φόβο, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις ευαίσθητο δέρμα. Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος παρουσιάζει ευερεθιστότητα και έχει υπερ-αντιδραστική συμπεριφορά. Τείνει να φουντώνει όταν ο φυσικός φραγμός του δέρματος τίθεται σε κίνδυνο και επιδεινώνονται συμπτώματα όπως η ερυθρότητα, ο κνησμός, η δυσφορία και η ξηρότητα. Αυτός ο τύπος δέρματος μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλους - για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο ξηρό δέρμα.

Το δύσκολο κομμάτι στη δημιουργία της καλύτερης ρουτίνας περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι η εισαγωγή νέων προϊόντων, διότι μπορεί εύκολα να προκληθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέγεις αποκλειστικά απαλές φόρμουλες που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.

Η λίστα με τα skincare συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να ελέγχεις πάντα τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς και να αποφεύγεις εκείνα που «τροφοδοτούν» τους ερεθιστικούς παράγοντες του δέρματος. Μερικά από τα πιο κοινά συστατικά που εντείνουν τους ερεθισμούς είναι τα αρώματα, οι χρωστικές και τα συντηρητικά που μπορεί να κρύβονται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, ενυδατικές κρέμες ή προϊόντα καθαρισμού της επιδερμίδας.

Οι λέξεις: απαλό, ηρεμιστικό, καταπραϋντικό είναι εκείνες που πρέπει να σε κατευθύνουν πάντα στη επιλογή οποιασδήποτε καλλυντικής φόρμουλας θέλεις να ενσωματώσεις στη skincare ρουτίνα σου.

Η ιδανική skincare ρουτίνα για το ευαίσθητο δέρμα

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Βήμα 1: Ο Καθαρισμός

Αυτό το πρώτο βήμα είναι υψίστης σημασίας σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, αλλά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, πιθανότατα έχεις εμφανίσει ερυθρότητα ή κοκκίνισμα μετά το πλύσιμο του προσώπου σου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείς είναι πολύ ζεστή - να ρυθμίζεις το νερό σε χλιαρές θερμοκρασίες για να αποφεύγεις την απομάκρυνση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Επίσης, πρέπει να το καθαριστικό που χρησιμοποιείς να είναι σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Βήμα 2: Η Θεραπεία

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για την επιλογή του serum ή της θεραπείας: αναζήτησε φόρμουλες ενισχυμένες με συστατικά, όπως τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη.

Βήμα 3: Η Ενυδάτωση

Το πρόβλημα με το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι συνήθως επιδεινώνεται όταν ο φραγμός του δέρματος έχει τεθεί σε κίνδυνο, γεγονός που σημαίνει ότι το «κλειδί» για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση είναι η ενυδάτωση. Ως εκ τούτου, η ιδανική ενυδατική κρέμα προσώπου θα πρέπει να είναι απαλή και καταπραϋντική.

Βήμα 4: Η Προστασία

Όπως με κάθε τύπο δέρματος, η προστασία του από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι απόλυτη προτεραιότητα. Επομένως, αναζήτησε ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό που να είναι εύκολα ανεκτό από το ευαίσθητο δέρμα σου, χωρίς να φράζει τους πόρους ή να προκαλεί ερεθισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.