ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Χρειάζεσαι πράγματι μια κρέμα ματιών;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Μαρτίου 2024

Χρειάζεσαι πράγματι μια κρέμα ματιών;
IG @lilyaldridge
Ή μπορείς να παραλείψεις αυτό το step από τη skincare routine σου;

Στις μέρες μας, ο προϋπολογισμός για την αγορά προϊόντων ομορφιάς δεν είναι πάντα ευνοικός. Ένας τρόπος με τον οποίο ίσως επιλέγουμε να μειώσουμε το κόστος είναι να εξαλείψουμε βήματα από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, ίσως παραλείψουμε την εβδομαδιαία εφαρμογή της αγαπημένης μας sheet mask. Ή ίσως χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική κρέμα για την ημέρα και τη νύχτα. Χρειάζεται όμως πραγματικά να χρησιμοποιούμε μια εξειδικευμένη κρέμα, ειδικά σχεδιασμένη για την περιοχή των ματιών;

Η διαφορά μεταξύ της κρέμας προσώπου και της κρέμας ματιών

Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ την ενυδατική κρέμα σώματος στο πρόσωπό μας επειδή δεν είναι σχεδιασμένη για αυτή την περιοχή, σωστά; Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση της ενυδατικής κρέμας προσώπου κάτω από τα μάτια. Μια κρέμα ματιών, ακόμα κι αν περιέχει πολλά κοινά συστατικά με μια κρέμα προσώπου, η ειδική της φόρμουλα εξασφαλίζει ασφαλή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.

Jenny.Gr
IG @lilyaldridge

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι διαφορετική

Η περιοχή γύρω από τα μάτια έχει λιγότερους αδένες λίπους από το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Έτσι το δέρμα είναι φυσικά πιο ξηρό και λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο. Μια καλή κρέμα ματιών βοηθά στην αντιμετώπιση πολύ συγκεκριμένων ανησυχιών, όπως το πρήξιμο, οι μαύροι κύκλοι, η ενυδάτωση, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.