ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα dos & don’ts για ασφαλή κι αποτελεσματική απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Απριλίου 2024

Τα dos & don’ts για ασφαλή κι αποτελεσματική απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου
IG @leleberlin
Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη, πόσο συχνά όμως πρέπει να γίνεται;

Η απολέπιση αποτελεί ένα άκρως απαραίτητο και αναζωογονητικό στάδιο στη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούμε, καθώς αφαιρεί τα θαμπά στρώματα που έχουν δημιουργηθεί από τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, διατηρώντας την επιδερμίδα μας απαλή και λαμπερή.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά εύκολο να πέσουμε στην «παγίδα» της υπερβολικής απολέπισης του δέρματος. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό ερεθισμό και φλεγμονή στο πρόσωπο ή το σώμα αντίστοιχα.

Οι 4 κανόνες για ασφαλή κι αποτελεσματική απολέπιση

Πες «όχι» στη συχνή απολέπιση

Η διαδικασία της απολέπισης πρέπει να γίνεται ιδανικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα την ανθεκτικότητα που δείχνει η επιδερμίδα.

Χρησιμοποίησε ένα προϊόν απολέπισης τη φορά

Από καθαριστικά και toners μέχρι ορούς και ενυδατικές κρέμες, υπάρχουν πολλοί τρόποι για απολέπιση. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς περισσότερα από ένα προϊόντα απολέπισης τη φορά στη ρουτίνα που ακολουθείς, ειδικά εάν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @leleberlin

Προτίμησε τα υδροξυοξέα και τα ένζυμα

Τα φυσικά απολεπιστικά είναι δύσκολο να ελεγχθούν για την ασφάλειά τους, καθώς δημιουργούν «πολύ χώρο» για ανθρώπινο λάθος. Η ένταση που ασκείται κατά την απολέπισης καθορίζεται αποκλειστικά από το πόσο σκληρή και έντονη είναι η πίεση. Αν θέλετε κάνεις απολέπιση με ασφάλεια, οι συνθέσεις με ένζυμα ή υδροξυοξέα είναι πιο ασφαλείς σε σύγκριση με την απολέπιση που προσφέρουν τα φυσικά συστατικά.

Αντηλιακή προστασία: It’s a must!

Κάθε φορά που κάνεις οποιοδήποτε είδος απολέπισης, είναι σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο. Η απολέπιση μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στις βλάβες από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.