Οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την επιδερμίδα

Είναι καιρός να τις αλλάξετε.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
pexels

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε ένα σπυράκι στο πρόσωπό μας. Επιπλέον σίγουρα σας έχει τύχει ξαφνικά η επιδερμίδα σας να είναι ερεθισμένη ή να μοιάζει αφυδατωμένη παρ'ότι δεν ξεχνάτε να βάζετε τις κρέμες σας; Τι κάνετε λάθος; Τι πρέπει να αλλάξετε για να αποφύγετε ανεπιθύμητα συμπτώματα στην επιδερμίδα σας;
Τις καθημερινές σας συνήθειες πρέπει να προσέξετε, που πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνετε δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα σας

Ξεκινάμε από το πιο σημαντικό που είναι η καθαριότητα. Τα πινέλα μακιγιάζ, τα σφουγγαράκια, τα δάχτυλά σας και γενικότερα ό,τι μπαίνει στο πρόσωπό σας πρέπει να είναι πεντακάθαρο, όχι απλά καθαρό. Καλύτερα να μείνετε άβαφτες από το να ακουμπήσετε στο πρόσωπό σας κάτι βρώμικο. Ακόμα και τα χέρια τα πλένουμε καλά, πριν ξεκινήσουμε να βαφόμαστε.

Beauté την Κυριακή: DIY Cleaner για τα πινέλα σας

Η ζάχαρη και τα λιπαρά φαγητά κάνουν κακό και στην επιδερμίδα. Προσοχή στη διατροφή σας λοιπόν, αν για κάποιο διάστημα το ρίξετε στα γλυκά και γενικότερα σε λιπαρά φαγητά, θα δείτε ακόμα και την επιδερμίδα σας να αντιδράει. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και γενικότερα κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Οι τροφές που καταστρέφουν το δέρμα σας

4+1 διατροφικές συνήθειες που μας γερνάνε

Η συχνή απολέπιση δεν είναι τόσο καλή για την επιδερμίδα. Δεν πρέπει να φτάνουμε στο άλλο άκρο της ενυδάτωσης και της περιποίησης. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και φλεγμονές, γι αυτό προσοχή.

Να κάνετε μπάνιο, αμέσως μετά τη γυμναστική. Όταν αφήνετε τον ιδρώτα πάνω στο σώμα σας, δεν είναι και το καλύτερο δώρο γι αυτό. Πάρτε μαζί σας ένα σαπούνι με ουδέτερο pH και κάντε ένα γρήγορο ντουζ ακόμα και στο γυμναστήριο.

Προσοχή στα σημάδια που σας δείχνει το δέρμα σας. Υπάρχουν κάποια γνωστά αισθητικά προβλήματα όπως, ερεθισμός, ερυθρότητα και οίδημα στο πρόσωπο, τα οποία μπορούν να σημαίνουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Αποφύγετε τα πολύ καυτά μπάνια.Τα ζεστά μπάνια τείνουν να καταστρέφουν το προστατευτικό στρώμα των λιπιδίων του δέρματος που βοηθούν να διατηρηθεί η υγρασία στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η συνήθεια να πλένεστε με "βραστό" νερό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες ρυτίδες και ξηρότητα του δέρματος. 

Νερό, νερό και νερό. Το πολυτιμότερο δώρο της υγείας του δέρματός σας είναι να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Μην το ξεχνάτε! 

 Tags: ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ| ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΝΕΡΟ| ΣΩΜΑ| ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ| SKINCARE
MORE FOR YOU