Πώς θα καταλάβετε ότι η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη

Τα σημάδια που σας δείχνει και δεν πρέπει να τα αμελείτε.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017
pinterest

Το σώμα μας "μιλάει" ή μάλλον για να το πω καλύτερα δείχνει τα σημάδια του και μας ενημερώνει για τις ανάγκες του. Ένα από τα μηνύματα που μας δίνει είναι και αυτό της αφυδάτωσης, το οποίο είναι συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αρχικά η πρώτη ένδειξη, η οποία συμβαίνει συνήθως μετά την έκθεσή μας στον ήλιο είναι το λεγόμενο τράβηγμα του δέρματος. Ένα αίσθημα γνωστό για πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα για όσες αμελούν την ενυδάτωση ή κάθονται για ώρες και κάνουν ηλιοθεραπεία.

Ύστερα αρκετές φορές παρατηρούμε πάνω στην επιδερμίδα σα να έχουμε ένα στρώμα λευκής σκόνης. Ακόμα και λίγο νερό να ρίξουμε, αυτή η ασπρίλα εξαφανίζεται ωστόσο μόλις στεγνώσει μπορει να εμφανιστεί ξανά.

Τέλος με ένα άγγιγμα μπορούμε να καταλάβουμε αν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη ή όχι. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε τραχιά υφή, αντίθετα επιθυμούμε και στοχεύουμε σε λεία και απαλή.

 

Να θυμάστε ότι το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά έχουν παρόμοιες ανάγκες. Χρειάζονται καθαρισμό, ενυδάτωση και στοχευμένη φροντίδα όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως είναι η αφυδάτωση.

Στις galleries που ακολουθούν ανακαλύψτε προϊόντα, ιδανικά για καλοκαιρινή χρήση.

ΠΡΟΣΩΠΟ

10 photos

ΣΩΜΑ

8 photos

ΜΑΛΛΙΑ

6 photos

 Tags: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ| ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ| ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ| ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ| ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ| ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ| SKINCARE
MORE FOR YOU