Ποιο είναι το σημείο που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό;

Τι λένε τα αποτελέσματα μίας έρευνας;

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017
pinterest

Το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ έκανε ένα πείραμα, για να διαπιστώσει ποια σημεία δεν καλύπτουμε με αντηλιακό. Ανέθεσε λοιπόν σε όσους συμμετείχαν να εφαρμόσουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους, όπως κάνουν καθημερινά.


Το Mental Floss αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε μια ειδική κάμερα UV για να τραβήξει φωτογραφίες από τα πρόσωπα των 57 εθελοντών μετά την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, το αντηλιακό θα εμφανιζόταν ως σκούρο χρώμα και έτσι τα σημεία που δεν είχαν προϊόν θα ήταν σαφώς ορατές. 
 

6 photos

 

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες να αφήνουν ακάλυπτο περίπου το 10% των προσώπων τους. Το πιο συνηθισμένο ξεχασμένο σημείο ήταν τα βλέφαρα, κάτι που είναι κατά κάποιον τρόπο κατανοητό, καθώς αν τρέξει αντηλιακό στα μάτια μπορεί να νιώσουμε ελαφρύ τσούξιμο. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, σχεδόν το 75% των εθελοντών έχασε το σημείο, κατά μήκος της γέφυρας της μύτης και των εσωτερικών γωνιών των ματιών. 


Οι ερευνητές αποφάσισαν να εμβαθύνουν λίγο περισσότερο, δίνοντας εντολή σε κάθε εθελοντή για το πώς να εφαρμόσει σωστά το SPF και επισημαίνοντας όλα τα σημεία που οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν. Ακόμη και με τις οδηγίες, τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Το 9,5% της χαμένης επιφάνειας μειώθηκε μόλις στο 7,7% και η πλειοψηφία των εθελοντών αμέλησαν για ακόμη μία φορά την περιοχή των ματιών.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα ευρήματά τους υποστηρίζουν τη σημασία των γυαλιών ηλίου - εκτός από την προσεκτική εφαρμογή του SPF - που μπορούν να προστατεύσουν τα δύο συγκεκριμένα σημεία-μάτια αλλά και κόκκαλο μύτης- από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. 

"Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε σε αυτή την έρευνα είναι η σημασία των γυαλιών ηλίου", δήλωσε ο Dr. Kevin Hamill, ένας από τους ερευνητές της μελέτης.

12 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΕΡΕΥΝΑ| SPF| ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ| ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ| ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ| SKINCARE| ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟ
MORE FOR YOU