Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση του λαιμού

Ένα μέρος στο πρόσωπο που χρειάζεται την προσοχή μας.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
pinterest

Όταν αναφερόμαστε στην περιποίηση προσώπου, οι περισσότεροι κάνουν focus στο πρόσωπο. Σχεδόν όλοι ξεχνάμε την περιποίηση του λαιμού, ένα μέρος που χρειάζεται την προσοχή μας.

 

Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό από του προσώπου

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, ωστόσο το δέρμα στο λαιμό είναι πραγματικά πολύ λεπτό και αυτό σημαίνει ότι η φροντίδα του είναι σημαντική.
Στο λαιμό δεν υπάρχει υποστήριξη από κολλαγόνο και έτσι οι βλάβες από τον ήλιο είναι χειρότερες συγκριτικά με το πρόσωπο. Επιπλέον χάνεται η ελαστικότητα νωρίτερα, γι αυτό τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται εκεί.

Άρα δεν εφαρμόζουμε μόνο ενυδατική κρέμα, καθημερινά βάζουμε και αντηλιακό στο λαιμό μας.

Απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός, όπως αυτός που κάνουμε στο πρόσωπο

Εάν έχετε συνηθίσει να ρίχνετε απλά λίγο νερό στο πρόσωπο, ήρθε η ώρα να αλλάξετε το καθεστώς καθαρισμού σας.
Το πλύσιμο του προσώπου και του λαιμού με ένα κατάλληλο καθαριστικό είναι αναγκαίο να γίνεται πρωί και βράδυ πριν το μακιγιάζ ή την εφαρμογή οποιουδήποτε ενυδατικού προϊόντος. Μάλιστα τη νύχτα συνιστάται διπλός-εντατικός καθαρισμός αν θέλετε να δράσουν σωστά τα προϊόντα περιποίησης.

Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού, θα πρέπει να μην τρίβετε, ούτε να τραβάτε το λαιμό σας. Κάνετε απαλές κινήσεις προς τα πάνω.

Δεν κάνουμε scrub στο λαιμό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη ομορφιάς είναι το τρίψιμο στην περιοχή του λαιμού. Τα απολεπιστικά προϊόντα είναι σκληρά για το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου είναι ιδιαίτερα λεπτό.

Αποφεύγουμε τις υπερβολές με το άρωμα

Είναι το μέρος που σχεδόν όλες ψεκάζουμε το άρωμά μας. Ωστόσο, ο ψεκασμός σε όλο το λαιμό μπορεί βοηθάει στον αποχρωματισμό και κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

Αντ 'αυτού, ψεκάστε λίγο άρωμα πίσω από κάθε αυτί όπου το δέρμα είναι λιγότερο ορατό.

 

Δείτε ακόμα στην gallery που ακολουθεί  ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα της κομψής Jackie Kennedy Onassis. Μία γυναίκα που πρόσεχε και την παραμικρή λεπτομέρεια στο beauty style της.

Εμπνευστείτε από το στιλ της  και το μακιγιάζ της.

15 photos

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΑΡΩΜΑ| ΛΑΙΜΟΣ| ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ| SCRUB ΠΡΟΣΩΠΟΥ| ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ| SKINCARE| ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΛΑΙΜΟΥ
MORE FOR YOU