Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν γήρανση του δέρματος

Η πρόωρη γήρανση δεν οφείλεται μόνο στα γονίδιά μας, κάνουμε και εμείς λάθη

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
Photo by Lauren Roberts on Unsplash

Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στα γονίδια, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον στη γήρανση του δέρματος. Οι κακές συνήθειες συμβάλλουν αρκετά στην πρόωρη εμφάνιση σημαδιών γήρανσης και στην κακή υγεία της επιδερμίδας.

 

 

Ποιες είναι όμως οι πιο βασικές  αιτίες;

Το κάπνισμα: Είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της πρόωρης γήρνασης της επιδερμίδας. Το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς δεν επιτρέπει τη σωστή οξυγόνωση. Ακόμα μειώνει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας τις άμυνες της ενάντια στην φυσική φθορά του χρόνου. 

O ήλιος: Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο ήλιος δεν είναι αθωός, γι αυτό άλλωστε πρέπει να φοράμε αντηλιακό καλοκαίρι αλλά και χειμώνα. Οι ακτίνες UVA και UVB καταστρέφουν σταδιακά το κολλαγόνο της επιδερμίδας και την αφυδατώνουν προκαλώντας καφέ κηλίδες και πρόωρες γραμμές και ρυτίδες. Θα βγαίνετε στον ήλιο μόνο με αντηλιακό και θα τον αποφεύετε κυρίως μεταξύ 11.00 έως 15.00.  

Reminder: Μην αμελείτε την αντηλιακή σας προστασία


7 photos

 

Η κακή φροντίδα της επιδερμίδας: Συνήθειες όπως να κοιμάστε με μακιγιάζ, να μη χρησιμοποιείτε ενυδατική, να μην καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί αλλά και βράδυ συμβάλλουν στην κακύ υγεία του δέρματος. Μία σωστή, καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και σωστή ενυδάτωση είναι η καλύτερη ασπίδα ενάντια στο χρόνο. 

Η κακή διατροφή: Λένε ότι «είμαστε ότι τρώμε» και ισχύει 100%. Εάν το διαιτολόγιοπεριλαμβάνει υψηλά επίπεδα ζάχαρης, αλατιού και junk food, σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει και την κατάσταση της επιδερμίδας. Καταναλώστε τροφές πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, βιταμίνες και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. 

Το στρες: Το στρες κάνει κακό στην ψυχολογία αλλά και στην επιδερμίδα. Συνδυάζεται με προβλήματα όπως η αϋπνία, η κούραση και η κακή διάθεση, αιτίες που συμβάλλον στην υγιή όψη αλλά και κατάσταση της επιδερμίδας. Ένας τρόπος για να το ελέγξετε είναι η συστηματική άσκηση. Ακόμα κι ένας καλός περίπατος μετά από μια δύσκολη μέρα μπορεί να ωφελήσει.
 

Δείτε ακόμη διάσημες άνω των 40 που προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους και δεν αμελούν την περιποίηση της επιδερμίδας τους:

9 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ| ΣΤΡΕΣ| ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ| ΚΑΠΝΙΣΜΑ| ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ| ΓΗΡΑΝΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ| ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ| ΚΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
MORE FOR YOU