Γιατί η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στην περιποίηση της επιδερμίδας μας;

Σε ποια προϊόντα τη βρίσκουμε και τι πρέπει να προσέξουμε όταν τα χρησιμοποιούμε;

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
Photo by Sonnie Hiles on Unsplash

Η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας περιλαμβάνει πολλά στάδια, αρκετά προϊόντα και ακόμα περισσότερα συστατικά που περιέχονται μέσα σε αυτά. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε δέρμα ανάλογα με τις ανάγκες του, χρειάζεται διαφορετικά προϊόντα, ωστόσο όλοι στοχεύουμε στην καλή υγεία της επιδερμίδας και κατά συνέπεια στη λαμπερή όψη.

Ένα από τα βασικά συστατικά που μεταξύ άλλων προσφέρει και λάμψη, είναι η βιταμίνη C.

Όσο απαραίτητη είναι η βιταμίνη C στην υγεία του οργανισμού, άλλο τόσο είναι και για το δέρμα. Αναλυτικότερα μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα, προσφέρει λάμψη αλλά και σύσφιξη, ενισχύει την κυτταρική ανάλαση, με αποτέλεσμα να βοηθάει ακόμα και στην επούλωση τραυμάτων. Επιπλέον μειώνει τις επιπτώσεις της υπερέκθεσής μας στον ήλιο αλλά και αυτές της έκθεσής μας στο χλώριο.

Ωστόσο είναι απαραίτητο κάθε φορά που χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, να ενισχύουμε την αντηλιακή μας προστασία. Τις ώρες που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας ανά 2 ώρες.

Extra Info:Υπάρχουν αρκετές DIY συνταγές όπου μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα-κρέμα, serum- με βασικό συστατικό τη βιταμίνη C. Ωστόσο μπορείτε να βρείτε στην αγορά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C αλλά και σε πολλά ακόμη πολύτιμα συστατικά, που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας. 

6 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ| ΒΙΤΑΜΙΝΗ C| ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ| ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ| ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ| C
MORE FOR YOU