REAL LIFE

Στο Napolitivo θα ζήσεις την ιταλική dolce vita με αυθεντική ναπολιτάνικη pizza δίπλα στη θάλασσα


JTeam

27 Ιουλίου 2023

Στο Napolitivo θα ζήσεις την ιταλική dolce vita με αυθεντική ναπολιτάνικη pizza δίπλα στη θάλασσα
Ο τέλειος προορισμός για after-work συναντήσεις και για οποιαδήποτε έξοδο του καλοκαιριού

«Υπάρχω μόνο επειδή μέσα μου και πάνω από οτιδήποτε άλλο, είμαι Ναπολιτάνα. Η Νάπολη υπάρχει μέσα μου και πάντα θα υπάρχει», έχει πει η Sophia Loren και, ακόμα και να μην είσαι Ναπολιτάνα, δεν μπορείς να κρύψεις την αγάπη σου για την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Καμπανίας. Το ζωντανό πνεύμα της πόλης, οι απείθαρχοι δρόμοι και οι πάντα απασχολημένοι αλλά ιδιαίτερα «ζεστοί» άνθρωποι δημιουργούν μία εικόνα βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Ένα καρτ ποστάλ που αναδύει το άρωμα της φρεσκοψημένης pizza, δίχως το οποίο τίποτα δε θα ήταν ίδιο, κι ένα τραγούδι που μιλάει για τη γλυκύτητα των ώριμων ντοματών San Marzano, την πλούσια γεύση της βουβαλίσιας μοτσαρέλας και τη μοναδική μυρωδιά του ξυλόφουρνου.

Αυτή τη μοναδική ναπολιτάνικη εμπειρία μπορείς τώρα να ζήσεις στο Napolitivo, το all-day pizza bar που τιμά τη γαστρονομική ομορφιά της Νότιας Ιταλίας και φροντίζει ώστε, όσο βρίσκεσαι εκεί, να κάνεις ένα σύντομο, ιδιαίτερο ταξίδι στη γεύση και τις μυρωδιές μιας εκ των πιο φημισμένων για την κουζίνα τους πόλεων του κόσμου.

Jenny.Gr

Το Napolitivo βρίσκεται τοποθετημένο στη Μαρίνα Φλοίσβου, ένα άκρως καλοκαιρινό σημείο με θέα τη θάλασσα που αποτελεί τον τέλειο καμβά για ένα τόσο ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό. Το μαγαζί αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο της ιταλικής κουζίνας με μεγάλη ποικιλία σε πεντανόστιμα antipasti, σαλάτες και ζυμαρικά, όμως, αυτό που χωρίς αμφιβολία ξεχωρίζει είναι η pizza.

Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, η pizza του Napolitivo ψήνεται σε πραγματικό ξυλόφουρνο, ο οποίος κατασκευάστηκε στη Νάπολη. Η φανταστικά ελαφριά και λεπτή ζύμη της παρασκευάζεται από εκπαιδευμένους στη Νάπολη pizzaiolos, οι οποίοι πριν την ψήσουν στους 480°C, την αφήνουν να ωριμάσει για 12 με 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η γεύση της ζύμης και εξασφαλίζεται το τόσο νόστιμο τελικό αποτέλεσμα.

Μετά από όλα αυτά, καμία έκπληξη δεν προξενεί ότι η pizza του έχει λάβει πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza napoletana (AVPN), τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό να προστατεύει και να ενισχύει την αξία της pizza που έχει παρασκευαστεί με βάση την ναπολιτάνικη παράδοση.

Jenny.Gr

Το φετινό καλοκαίρι, το Napolitivo αποφάσισε να προσθέσει τέσσερις νέες λαχταριστές προτάσεις για pizza στο μενού του και η αλήθεια είναι πως δε θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις (σ.σ. Το πιο πιθανό είναι να μην παραγγείλεις μόνο μία!).

Πάμε να τις δούμε.

  • Η Bufala Caprese είναι φτιαγμένη για όσους αναζητούν ένα ιδιαίτερα ελαφρύ και φρέσκο αποτέλεσμα στον ουρανίσκο τους. Το χειροποίητο pesto δένει υπέροχα με τα τοματίνια, την Mozzarella di Bufala και τη ρόκα και δημιουργείται ένας πραγματικά απολαυστικός συνδυασμός.
  • Πώς να αντισταθείς, όμως, στη Rossa Con Pancetta, που με την τραγανή πανσέτα, την κρέμα γάλακτος και το πεκορίνο παραδίδουν μία φοβερά λαχταριστή pizza με πλούσια γεύση; Το θυμάρι και ο βασιλικός αρωματίζουν άψογα το πιάτο!
  • Και τι να πούμε για την Napoli Speciale με τη διαλεχτή ποικιλία τυριών (φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη παρμεζάνα, πεκορίνο, φλοίδες παρμεζάνας), τα μανιτάρια και το προσούτο που δίνει την αλμυρή πινελιά που απογειώνει το πιάτο. Μία pizza γεννημένη για κάθε άνθρωπο που θέλει να εξερευνά τις πιο ξεχωριστές γεύσεις.
  • Είσαι λάτρης της μελιτζάνας; Η Ricotta E Salsiccia φτιάχτηκε για εσένα. Η συνταγή «ντύνει» με αρωματισμένη ρικότα τη μελιτζάνα και τη θεσπέσια salsiccia, δροσίζει με τη φρέσκια μοτσαρέλα και ολοκληρώνει επικά με την τριμμένη παρμεζάνα και το πεκορίνο.

Δες όλο το Μενού εδώ.

Jenny.Gr

Καθώς απολαμβάνεις τις ωραιότερες ναπολιτάνικες πίτσες με θέα τη θάλασσα, το υπέροχο σκηνικό δεν μπορεί παρά να ολοκληρωθεί με ένα εξίσου εντυπωσιακό aperitivo και το Napolitivo θα σε συναρπάσει με την ποικιλία του σε Spritz.

Επίλεξε το αγαπημένο Dolce Vita Spritz με φράουλα ή το Limoncello Spritz που φέρνει τον αέρα της Νότιας Ιταλίας στο ποτήρι σου. Αν, ωστόσο, ψάχνεις κάτι αρκετά διαφορετικό από όσα παραγγέλνεις συνήθως, προτίμησε το δροσιστικό Frozen Aperol – μία σούπερ εναλλακτική, κατευθείαν από τη Μεσόγειο. Όποιο και να επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό θα αποτελέσει την ιδανική μετάβαση από το τρέξιμο της καθημερινότητας στην καλοκαιρινή ξεγνοιασιά!

Το καλοκαίρι θέλει ελευθερία, χαλάρωση και απόλαυση και το Napolitivo, με έμφαση στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και την κορυφαία τεχνογνωσία, φροντίζει ώστε να έχεις την πιο αξέχαστη, αυθεντικά ναπολιτάνικη εμπειρία, μία πραγματική dolce vita δίπλα στη θάλασσα!

NAPOLITIVO

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 2109840112

FB: Napolitivo

Instagram: napolitivo