REAL LIFE

Πάσχα 2024: Ο τέλειος παραθαλάσσιος προορισμός μόλις 1 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητό σου


Branded Content Team

2 Μαΐου 2024

Πάσχα 2024: Ο τέλειος παραθαλάσσιος προορισμός μόλις 1 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητό σου
Ξέχνα αεροπλάνα και πλοία, γιατί μπορείς να πας με το αυτοκίνητο

Το Πάσχα βρίσκεται πλέον μία «ανάσα» μακριά, αλλά με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές της καθημερινότητας είναι πολύ πιθανό να μην έχεις προλάβει να οργανώσεις κάτι από καιρό πριν. Κανένα πρόβλημα! Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς να σου προτείνουμε τον ιδανικό προορισμό, ο οποίος βρίσκεται μόλις 1 ώρα από την Αθήνα και δε χρειάζεται ούτε να κλείσεις εισιτήρια για μεταφορικά, αφού απλά μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου κι έφυγες!

Πάσχα στο Λουτράκι

Το Πάσχα φέτος πέφτει Μάιο κι αυτό σημαίνει ότι ο καλός καιρός θα είναι με το μέρος σου. Και ποια καλύτερη επιλογή από το Λουτράκι που συνδυάζει όλα όσα ψάχνεις από άποψη διασκέδασης και φαγητού δίπλα στη θάλασσα; Που ξέρει ακριβώς τι θα πει φιλοξενία και που προσφέρει απλόχερα αναρίθμητες επιλογές ώστε να περάσουν όλοι φανταστικά, ανεξάρτητα από τα γούστα τους.

Jenny.Gr

Ο Επιτάφιος

Η περιφορά του Επιταφείου στο Λουτράκι είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο κόσμος, με αναμμένα κεριά ακολουθεί την πομπή που ξεκινάει από την Εκκλησία της Παναγίας της Γιάτρισσας με τη συνοδεία χορωδιών που ψάλλουν, και καταλήγει στη θάλασσα, όπου οι άντρες που τον κρατούν τον τοποθετούν μέσα στο νερό κρατώντας τον ψηλά όσο διαβάζεται η Ακολουθία.

Το Μεγάλο Σάββατο

Το Μ. Σάββατο, οι εκκλησίες γεμίζουν από πιστούς για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Σε όλες τις εκκλησίες, φαντασμαγορικά βεγγαλικά συνοδεύουν την Αναστάσιμη Ακολουθία και στον ουρανό δημιουργείται ένα αξέχαστο θέαμα.

Jenny.Gr

Η Κυριακή του Πάσχα

Φυσικά και όλοι περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα πώς και πώς, αφού οι συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους γύρω από το εορταστικό τραπέζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα του χρόνου. Στο Λουτράκι θα βρεις λαχταριστό, παραδοσιακό οβελία στα εστιατόρια της πόλης και έχεις και την επιλογή, μόλις τελειώσει το γλέντι, να κάνεις και μία βόλτα στη θάλασσα για καφέ ή γλυκό.

Μία Δευτέρα του Πάσχα διαφορετική από τις άλλες

Η Δευτέρα του Πάσχα στο Λουτράκι έχει τη δική της προσωπικότητα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας αναβιώνει τον παραδοσιακό «Χορό του Γιαρέντη», ένα έθιμο που γιορτάζεται συνοδεία ζωντανής μουσικής ορχήστρας και κερασμάτων. Το χορευτικό ξεκινά μέσα από τις εκκλησίες της Περαχώρας και καταλήγει στην κεντρική πλατεία, όπου όλοι μαζί συναντώνται και χορεύουν συμβολίζοντας την αγάπη και την ομόνοια.

Αναρίθμητες επιλογές για ψυχαγωγία και διασκέδαση

Πέρα από τις καθαρά πασχαλινές δραστηριότητες, ο δήμος Λουτρακίου φημίζεται για την πληθώρα επιλογών που σου δίνει για το day to day πρόγραμμά σου.

Εκεί θα μπορέσεις να προβείς σε αρχαιολογικές εξερευνήσεις (σ.σ. Αρχαία Κρομμυώνα, Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου, Ρωμαϊκή Βίλα, κ.α.) ή να επιλέξεις μία από τις εντυπωσιακές παραλίες που βρίσκονται στον χάρτη του, εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό της εποχής. Ανάμεσα σε άλλες ξεχωρίζουν: η λιμνοθάλασσα Ηραίου, οι Νήσοι Στραβά, η παραλία Σπηλιά της Φώκιας και η κρυφή παραλία της Στέρνας.

Ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός αποτελεί τοπόσημο για την πόλη και σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου, ενώ μπορείς (πρέπει) να απολαύσεις τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της περιοχής στα οποία οφείλει το Λουτράκι το όνομά του. Από τη Δημοτική Ιαματική Πηγή Λουτρακίου μέχρι τα ιδιωτικά spa, θα βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να αναζωογονηθείς πριν το καλοκαίρι.

Καλό (και συναρπαστικό) Πάσχα, λοιπόν!

Advertorial