REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ένας μικρός σεφ


2 Φεβρουαρίου 2013

Φέρτε τα παιδιά σας σε επαφή με την κουζίνα.

Η μαγειρική είναι ένας μαγικός κόσμος για τα παιδιά. Μέσα στην κουζίνα μπορούν να δημιουργήσουν και να μάθουν πολλά πράγματα. Τι κερδίζουν οι μικροί σεφ;

Αισθήσεις: Τα παιδιά μαγειρεύοντας αξιοποιούν όλες τους τις αισθήσεις, ακοή, όσφρηση, αφή, γεύση, όραση. Αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες και ταυτόχρονα, όσα έχουν ήδη κατακτήσει, αποκτούν νόημα μέσα από την εφαρμογή τους, καθώς έχουν την ευκαιρία να δουν διάφορα υλικά πως αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες.

Μαθηματικά: Αντιλαμβάνονται μέσα από το παιχνίδι τους αριθμούς, τις ποσότητες. Κάνουν πράξεις, προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά.

Μάθηση: Μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες, τα τρόφιμα και να τα αναγνωρίζουν, να δοκιμάζουν νέα τρόφιμα ή τρόφιμα που μέχρι τώρα δεν τους άρεσαν, τα τρόφιμα κάθε εποχής, τα χρώματα, το πως καλλιεργούνται τα φυτά και τα δέντρα που παράγουν καρπούς, για την κουζίνα της χώρας τους, του τόπου τους και τα έθιμα που συνδέονται με αυτή, να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων και τι περιέχουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα ώστε να γίνουν αργότερα πιο σωστοί και συνειδητοί καταναλωτές, για άλλες χώρες και τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες των λαών.

Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και δημιουργείστε ενισχύοντας την φαντασία τους.