REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πώς να αξιοποιήσετε σωστά την άδεια μητρότητας


28 Μαΐου 2015

baby_mom.jpg

Μόλις φέρατε το μωράκι σας στον κόσμο ή περιμένετε να έρθει σε λίγο καιρό και έχετε πάρει την άδεια μητρότητας. Όμως, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μοναχική, επειδή το μωρό δεν μπορεί να μιλήσει και τις περισσότερες ώρες κοιμάται και τρώει. Αν από την άλλη είστε ακόμα έγκυες μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά μόνες σε ένα σπίτι και να μη ξέρετε τι να κάνετε για να περάσει η ώρα. Και ενώ έχετε συνηθίσει να είστε συνέχεια στην τσίτα, συνειδητοποιείτε, ότι δεν έχετε και πολλά να κάνετε και ξαφνικά η ενέργεια αρχίζει να βράζει μέσα σας.

Αν λοιπόν η άδεια μητρότητας σας αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι μια ευκαιρία να οργανώσετε το σπίτι σας. Μπορεί όταν δουλεύατε να είχατε αφήσει πίσω κάποιες μικρές δουλειές του σπιτιού και τώρα είναι η ευκαιρία να τις υλοποιήσετε.

Σκεφτείτε τί αλλαγές θα σας φέρει η άφιξη του νέου μέλους, ώστε να είστε προετοιμασμένες. Δείτε και αναλύστε τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν, ώστε να μπορέσετε να τις λύσετε.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο του μωρού. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πιο γρήγορα το μωρό σας. Επίσης, αυτή περίοδος θα σας βοηθήσει να δεθείτε πιο πολύ με το μικρό σας και να αποθανατίσετε όλες τις όμορφες στιγμές.

Αν είστε ακόμα έγκυες, τότε αυτή η άδεια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκουραστείτε. Ξεχάστε για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος της δουλειάς. Οργανώστε την ημέρα σας, ώστε να έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε και να ακούστε χαλαρωτική μουσική. Εξάλλου αξίζετε κάποιες στιγμές απόλυτης ηρεμίας, όχι μόνο επειδή είστε μια νέα εργαζόμενη γυναίκα, αλλά επειδή θα είστε ο βράχος της οικογένειας.