REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Πώς γίνεται και είμαι fresh μετά από 12 ώρες πτήση


25 Νοεμβρίου 2016

amalia64697.jpg

Μετά από τόσες 12ωρες πτήσεις Αθήνα- Σαν Φρανσίσκο νομίζω πως πια έχω κάνει την πτήση επάγγελμα. Αυτά είναι μερικά από τα τιπς μου για να παραμένετε φρέσκιες στο αεροπλάνο:

Να πίνετε ΠΟΛΥ νερό! Ναι, ίσως χρειαστεί να ενοχλήσετε τους πάντες δίπλα σας γιατί θα θέλετε να πάτε στο WC 100 φορές αλλά αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να αφυδατωθείτε τελείως λόγω της πίεσης και του ανακυκλωμένου αέρα. Επίσης αν πίνετε πολύ νερό είναι πιθανό πως θα αποφύγετε κάποιο πιθανό πονοκέφαλο!

Προσωπικά παίρνω φυτικά χάπια ύπνου- υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία- για να μπορέσω να κοιμηθώ. Είναι πολύ σημαντικό να κοιμηθείς στο αεροπλάνο καθώς θα είσαι πιο ξεκούραστη όταν προσγειωθείς αλλά και λογικά θα αποφύγεις το jet lag. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να νιώσεις βολικά σε αυτές τις μικροσκοπικές θεσούλες, οπότε λίγη υπνηλία σίγουρα βοηθά.

Κάνε κάτι δημιουργικό αν δεν κοιμηθείς. Εγώ ξεκαθαρίζω το κινητό μου, φτιάχνω άλμπουμ για όλες μου τις φωτογραφίες, κάνω homework όταν έχω, ή βλέπω ταινίες. Κάποια αεροπλάνα δεν έχουν τηλεοράσεις, ή τα ακουστικά τους είναι πολύ βρώμικα αλλά και άβολα με αποτέλεσμα να κάνουν τα αυτιά να πονάνε. Για το λόγο αυτό κατεβάζω 3-4 ταινίες στο υπολογιστή και τις βλέπω με την ηρεμία μου χωρίς διακοπές για ανακοινώσεις και με τα δικά μου ακουστικά.

Κάτι εξαιρετικά έξυπνο είναι να χρησιμοποιείς το χρόνο σου στο αεροπλάνο για να κάνεις ένα μικρό spa. Εγώ παίρνω μαζί μου ενυδατικές μάσκες μαζί μου, σε μικρή συσκευασία, και τις βάζω στο πρόσωπό μου. Φαίνομαι βέβαια άσπρη σαν μούμια και όταν είμαι με φίλους με δουλεύουν αλλά - ok - σιγά, its worth it!

Επίσης έχω τα μαλλιά μου σε μια πλεξούδα για να μην μπλέκονται και να μην φριζάρουν. Μόλις προσγειωθώ και παραλάβω τις αποσκευές μου, βάζω τον Got2b αφρό σε σπρέι του Schwarzkopf στις ρίζες μου για να δώσω λίγο όγκο και ξαναχτενίζω τα μαλλιά μου! Ο αφρός μυρίζει τόσο ωραία και η διαδικασία είναι τόσο απλή που νιώθω τόσο φρέσκια σαν μην μπήκα στο αεροπλάνο ποτέ!

Μερικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο:

Μην λιμάρετε τα νύχια σας. Ναι, είπαμε χρόνο για ένα μικρό spa αλλά το να φεύγει σκόνη από τά νύχια σου στο διπλανό είναι λίγο αγενές αλλά και ανθυγειινό, σκέψου να το έκανε άλλος.
Έχω κάνει πολλές φορές το λάθος να φέρω βιβλίο. ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΟΥ. Trust me δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το διαβάσεις. Μετά από 3 λεπτά ακριβώς θα έχεις ζαλιστεί απίστευτα!
Επένδυσε σε μία carry on βαλίτσα με ροδάκια. Εγώ ακόμη δεν το έχω κάνει αλλά θα το κάνω σύντομα. Είμαι από εκείνες που παίρνουν ακόμα την τσάντα χεριού, την γεμίζουν μέχρι πάνω, είναι βαριά, και κάνουν 50 ώρες για να βρουν το διαβατήριο. Άμα τύχει να αγοράσω και καμία σοκολάτα ή περιοδικό από το αεροδρόμιο καταλήγω να κουβάλαω και σακούλες. Πολύ άβολο.
Πάρε μαζί σου και άνετα ρούχα αν θες να βάλεις τζιν. Μην κάνεις το λάθος να κοιμηθείς με αυτό γιατί θα πιεστείς πολύ!
Μην βαφτείς πριν την πτήση. Το makeup θα εμποδίσει το ήδη λιγοστό οξυγόνο να περάσει στους πόρους σου και το δέρμα σου θα είναι χάλια όταν φτάσεις. Βάλε ενυδατική και πάρε τα καλυντικά μαζί σου για να φρεσκαριστείς όταν προσγειωθείς, στο μπάνιο του αεροδρομίου!
Safe travels
xxx
Αμαλία