REAL LIFE TODAY I LOVE

Rubik: ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης για τα παιδιά


7 Οκτωβρίου 2015

201226.jpg

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στη Γλυφάδα. Ήμουν μαζί με το γιο μου και θα συναντούσαμε μια φίλη με το δικό της γιο για φαγητό και βόλτα. "Θα κάνουμε μια μικρή στάση Τζένη να πάρουμε τον μικρό και θα φύγουμε, δεν θα αργήσουμε!". Η στάση έγινε στο Rubik, έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους.

201225

Η πληροφορία που μου έδωσε ήταν κομβική! Μου είπε πως σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, το παιχνίδι, το θέατρο, τη μουσική και πολλά άλλα ωφέλιμα ζητούμενα για την ανάπτυξη τους. "Ο δικός μου μας βγήκε ροκάς! Παίζει στη Rubik band" μου είπε και δεν χρειάστηκα τίποτα περισσότερο. Ανέβηκα μαζί της πάνω για μια "αυτοψία".

FullSizeRender (19)

Από την είσοδό μου, ο χώρος με κέρδισε. Ήταν ιδιαίτερα προσεγμένος, φωτεινός και με μια χαρούμενη αισθητική να θυμίζει σπίτι, που προδιαθέτει μικρούς και μεγάλους να κάνουν όμορφα πράγματα που θα τους ανοίξουν νέες, δημιουργικές πόρτες. Για ένα παιδί, η φαντασία και η ελεύθερη έκφραση είναι οι βασικότεροι παράγοντες διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους, ο τρόπος για να βρουν τον εαυτό τους και να αυτοπροσδιοριστούν. Το Rubik είναι ένα χαρούμενο στρατηγείο για όλα αυτά λοιπόν.

Εμπνεύστρια του εγχειρήματος είναι η Κωσταντίνα Ράπτη-Καραγιάννη, μια μαμά με όραμα που με αφορμή όλα όσα της έμαθε ο 7χρονος γιος της, Μιχάλης, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει αυτό τον υπέροχο χώρο. Μια ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων παιδαγωγών, εμψυχωτών και συνεργατών χρησιμοποιεί τη διασκέδαση και το παιχνίδι ως εργαλείο για να προσφέρει τα ερεθίσματα και τα υλικά για πειραματισμό, ελεύθερη έκφραση, συναισθηματική ανάπτυξη. Ένα ακόη plus του χώρου που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα, είναι πως υπάρχουν προγράμματα για παιδάκια από 20 μηνών και μέχρι 9 ετών.

201226

Φεύγοντας έμπαινε η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού, το "Καρυδότσουφλο". Δεν φαντάζεστε πόσο ανυπόμονες ήταν οι φάτσες των παιδιών να ξεκινήσουν. Στο αυτοκίνητο ξεκίνησε μια κουβέντα με το γιο μου. "Μήπως να μπω κι εγώ στην μπάντα μαμά;"