REAL LIFE TODAY I LOVE

Να απολαμβάνεις την κάθε σου μέρα


Τζένη Μπαλατσινού

2 Απριλίου 2018

mg-9133-edit22515.jpg

Και δυστυχώς ή ευτυχώς το πρόγραμμά μας δεν μπορούμε να το αλλάξουμε πολύ, όμως αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα.

Μία καλημέρα που μπορεί να την θεωρούμε αυτονόητη αλλά ξεχνάμε να την πούμε, ένα χαμόγελο και ας είναι βιαστικό, μία φιλοφρόνιση, μία "παύση" για χαβαλέ ή για να δυναμώσουμε το ραδιόφωνο που παίζει το αγαπημένο μας τραγούδι, το τηλέφωνο που θα σηκώσουμε στη φίλη μας και ας νιώθουμε ότι δεν έχουμε χρόνο, η κίνηση να φτιάξουμε ένα υγιεινό τοστ για να μην παραγγείλουμε κάτι απ' έξω στο γραφείο - το ένα λεπτό που θα αφιερώσουμε δεν θα μας ρίξει έξω στο πρόγραμμά μας, πιστέψτε με, όλα αυτά είναι μέρος των μικρών απολαύσεων της ζωής μας.

Μικρή απόλαυση στην καθημερινότητά μας είναι το φαγητό μας αλλά και το ψωμί. Βασικός πρωταγωνιστής στη ζωή μας, στις γεύσεις μας, στο τραπέζι μας. Από το πρωϊνό μας έως το κολατσιό μας και το μεσημεριανό μας, οι επιλογές που κάνουμε κρύβουν μέσα τους τις αγαπημένες μας γεύσεις, τις μνήμες μας αλλά και την αγάπη μας, ειδικά όταν το ετοιμάζουμε για πρόσωπα που νοιαζόμαστε.

Το πρωί που ετοιμάζετε το τοστάκι του παιδιού σας και θα κόψετε το ψωμάκι ακριβώς όπως του αρέσει. Ή ένα σάντουιτς για να το πάρει ο αγαπημένος σας στη δουλειά. Αλλά και για εσάς τις ίδιες που θέλετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με μία φέτα από το αγαπημένο σας ψωμί -αν με ρωτάτε, εγώ θα διαλέγω πάντα το Οκτάσπορο του Καραμολέγκου. Γιατί; Γιατί είναι νόστιμο και περιλαμβάνει 8 διαφορετικά είδη σπόρων. Η βρώμη, η σίκαλη, το κριθάρι, το σιτάρι, ο λιναρόσπορος, ο ηλιόσπορος, το δίκοκκο σιτάρι και το κεχρί συμβάλλουν στο να έχει την ιδανική γεύση που αναζητώ στα γεύματά μου. Και εκτός από επίσημο συνοδευτικό μέρος του φαγητού μου είναι και πρωταγωνιστής στον αγαπημένο μου συνδυασμό σάντουιτς. Γαλοπούλα, μουστάρδα, μαρούλι και τυρί.

Κάθε μπουκιά και μία μνήμη! Αυτό το σάντουιτς μου θυμίζει πάντα εκδρομές! Και εσείς δε θυμάστε το πρώτο κολατσιό που ετοίμασατε με τόση χαρά για την πρώτη σας εκδρομή, την πρώτη απόδραση με φίλους; Και πάντα μα πάντα υπάρχει ένας στην παρέα που λέει "παιδιά, εγώ θα φέρω τα σαντουϊτσάκια¨ .

Και βέβαια το ψωμί, είναι πάντα πρωταγωνιστής στην ελληνική οικογένεια.

Ποιος από εμάς δεν θυμάται τη μαμά του, πρωί πρωί, να τον ετοιμάζει για το σχολείο και να έχει έτοιμο στο τραπέζι το πρωϊνό μαζί με το γάλα. Ή την κλασική ατάκα της γιαγιάς "την τελευταία σου μπουκιά φάε, είναι η δύναμη σου". Ή μία όμορφη Κυριακή με οικογένεια και φίλους, όλοι γύρω από το τραπέζι. "Μου περνάς λίγο το ψωμί;".

Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που μου αρέσει στον Καραμολέγκο. Ότι φέρνει την αυθεντική γεύση ψωμιού στο τραπέζι μου, δίνοντάς μου παράλληλα όλες τις επιλογές που θέλω στο καθημερινό μου διατροφολόγιο. Ένα ψωμί κομμένο σε φέτες, ιδανικό τελικά για όλες τις δημιουργίες μας. Ένα ψωμί με "Κ" κεφαλαίο.

Ψωμί Ζέας, 100% ολικής άλεσης ή οκτάσπορο, είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε και εσείς την γεύση που σας ταιριάζει.

xxx

Τζένη