REAL LIFE TODAY I LOVE

Πώς μία μικρή αλλαγή στη διατροφή μου έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα


Τζένη Μπαλατσινού

4 Ιουνίου 2018

mg-4908-1.jpg

Αρχικά, πρέπει να ξεκινήσουμε με το να έχουμε μία θετική στάση απέναντι στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής -το σώμα μας πιστεύει αυτό που σκεφτόμαστε, οπότε καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε στα οφέλη αυτής της αλλαγής στη ζωή μας και να την αντιμετωπίσουμε ως κάτι που κάνουμε για εμάς, για να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και όχι επειδή κάτι ή κάποιος μας πιέζει. Άλλωστε, εκεί έγκειται το όλο νόημα.

Με μερικές μικρές αλλαγές στη καθημερινή σας διατροφή, θα παρατηρήσετε πως το σώμα σας θα αρχίσει σιγά σιγά να μεταμορφώνεται. Κάπου εδώ, θα ήθελα να μοιραστώ και ένα προσωπικό μου μυστικό μαζί σας, μία αλλαγή που έκανα στη διατροφή μου και που έφερε απρόσμενες και εξαιρετικά θετικές αλλαγές στη ζωή μου. Ποια ήταν αυτή; Αντικατέστησα τη ζάχαρη με το γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτού στέβια των Sweet & Balance από τη ΓΙΩΤΗΣ. Η στέβια είναι φυσικό γλυκαντικό δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό δεν παρέχει θερμίδες. Πιστεύεται, μάλιστα, πως έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά εξαιρετικά στην πέψη και την απώλεια βάρους. Όσο για τη στέβια των Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ, δεν χωράει αμφιβολία για την ποιότητα της γεύσης, αυτό σας το εγγυώμαι.

Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με το να ενσωματώσουμε περισσότερα γεύματα με λαχανικά στο καθημερινό μας μενού, φρέσκα, βραστά ή ψητά. Η κατανάλωση λαχανικών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, αποτελώντας μέρος της ισορροπημένης διατροφής, ενώ ο οργανισμός μας επωφελείται με άφθονα αντιοξειδωτικά που δρουν προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά κ.ά.

Φυσικά, η άσκηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καθημερινότητάς μου και από τα πιο αναγκαία. Αν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε το σώμα μας και να αποκτήσουμε περισσότερη ευεξία, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η καθημερινή άσκηση, μπορεί να μειώσει τους βιοδείκτες γήρανσης, να βελτιώσει την όραση, να σταθεροποιήσει την πίεση και να δυναμώσει τα κόκκαλα, ανάμεσα σε άλλα. Ακόμα και τις μέρες που βρίσκομαι στο "τρέξιμο", αφιερώνω 10 λεπτά σε μία γρήγορη άσκηση και μπορώ να σας πω πως μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά.

Η αλλαγή στη διατροφή μας πρέπει να αποτελεί μία προσπάθεια να προσφέρουμε στο σώμα μας αυτό που του αξίζει, να είναι υγιές και δυνατό. Αν πάρουμε την απόφαση να χάσουμε κιλά, τότε ας είναι μία δική μας, προσωπική απόφαση, ας είναι κάτι που θα το κάνουμε με χαρά και θετικότητα και όχι από υποχρέωση και υπό πίεση. Ούτε είναι απαραίτητο να χάσουμε απότομα πολύ βάρος. Ας ξεκινήσουμε να χτίζουμε, αργά και μεθοδικά, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακόμα πιο ικανοποιητικά.