REAL LIFE WANNA BE MARY POPPINS

Μαμά, εγώ πότε θα γίνω Youtuber;


Ελένη Κεχαγιά

20 Αυγούστου 2018

keep-calm-and-parent-on-4.jpg

Όχι, δε μπορεί να συμβαίνει μόνο σε μένα. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ζουν το ίδιο. Πείτε μου ότι και εσάς το παιδί σας, σας είπε ότι θέλει να γίνει youtuber και ότι θέλει να βλέπει άλλους youtubers στο ίντερνετ.

Ας  τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν έλεγα ότι θέλω το παιδί μου να γίνει ό,τι θέλει στη ζωή του, εκτός από κλέφτης, ψεύτης και δολοφόνος το εννοούσα. Αλλά σίγουρα δεν ήμουν προετοιμασμένη ότι οδεύοντας στα 10 του χρόνια θα μου κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων και διαπραγματεύσεις ατελείωτες όχι μόνο για να παρακολουθήσει youtubers αλλά και για το πότε θα τον αφήσω να ανοίξει δικό του κανάλι στο youtube.

Η αρχική μου αντίδραση την οποία κατάφερα να την εντοπίσω και τελικά να την μαζέψω μου θύμισε πολύ -ντρέπομαι που το λέω- τη μάνα ρέιβερ! Ε, όχι λοιπόν δεν θα κάνω αυτά που κοροϊδεύω. Θα το αντιμετωπίσω αλλιώς.

Η μάχη που δίνεται καθημερινά είναι αδιάκοπη και σε όλες της τις εκφάνσεις.

Εχουμε την προσέγγιση την συναισθηματική:

 - Μα μαμάάαα, έλαααα, οι φίλοι μου γιατί θα ανοίξουν; (αλήθεια, ψέματα ποιος ξέρει)

- Ποιοι φίλοι σου παιδί μου;

- Όλοι οι φίλοι μου!

-Όλοι οι φίλοι σου θα ανοίξουν κανάλι στο youtube;

- Όλοι εκτός από μένα! Αφού όπως λες είμαι τόσο καλό παιδί γιατί δεν με αφήνεις

Ακολουθεί η προσέγγιση με σπάσιμο νεύρων:

-Μαμά. Μαμά. Μαμά.

-Έλα πες μου

- Μαμά ξέρεις.

- Οχι.

-Μα μαμά. Να κάνουμε μια συμφωνία

- Να κάνουμε.

- Ωραία να μην ανοίξω φέτος να ανοίξω το χρόνου

- Όχι, από τα 15 και μετά θα το δούμε.

- Εντάξει

Μετά από 5 λεπτά

- Μαμά. Μαμά. Μαμά

- Ελα.

- Μαμά τα 15 είναι πολύ μακριά.

- Τα είπαμε δεν τα είπαμε;

- Μα μαμά.

Έχουμε και την προσέγγιση «Βασιλάκης Καΐλας»:

- Είσαι άδικη… εμένα ποτέ δε με αφήνετε να κάνω αυτό που θέλω… εγώ που το μόνο που ζήτησα και μπλα μπλα μπλα και που εγώ και μπλα μπλα μπλα και που εσύ και μπλα μπλα μπλα (κάπου εκεί νομίζω ότι θα αρχίζει να παίζει από πίσω το μπουζουκάκι ταραταντράν)

Η με ανταλλαγή παροχών προσέγγιση:

Μαμά αν με αφήσεις να κάνω κανάλι στο youtube όταν μεγαλώσω και θα δουλεύω και θα βγάλω λεφτά θα σου πάρω την Μorgan που θέλεις

(Άτιμο παιδί με χτυπάει εκεί που πονάω)

Η Μητέρα Τερέζα προσέγγιση:

Μαμά, αν με αφήσεις να κάνω κανάλι στο youtube, οι φίλοι μου- ξέρετε όλοι αυτοί που μου είπε ότι θα κάνουν επίσης κανάλι στο youtube – θα βλέπουν εμένα και δε θα χρειάζεται να βλέπουν τους άλλους youtubers που όπως λες και εσύ λένε πολλές βλακείες και βρίζουν- το δικό μου το youtube δεν θα ‘χει τέτοια.

Και ενώ μέσα μου στα τόσα γιατί που έχουν χτυπήσει την πόρτα μου βλέπω τον εαυτό μου σε ένα παράλληλο σύμπαν να απαντά «γιατί έτσι και τελειώσαμε» δεν το κάνω.

Εξηγώ, συζητώ και τελικά κέρδισα μία παράταση χρόνου- συμφωνήσαμε ότι στα 11 θα το ξανασυζητήσουμε.

Και αφού πίστεψα ότι τελειώσαμε με τον γολγοθά, ξεκινήσε πάλι η πρότερη μάχη, αυτή του να βλέπει youtubers. Και ο αγώνας συνεχίζεται.

to be continued...