REAL LIFE WHO

Πέννυ Παυλίδου: Από τα τρισδιάστατα γλυκά στις sur mesure φούστες


30 Νοεμβρίου 2017

loveskirts-39.jpg

Δεν ξέρω...ίσως να φταίει η καλλιτεχνική μου φύση. Αυτή με οδήγησε να ασχοληθώ επαγγελματικά με τους χώρους της μόδας, του φαγητού και της επικοινωνίας, όπου η αισθητική και η δημιουργικότητα είναι δύο έννοιες που με χαρακτηρίζουν.

Το πέρασμα από το χώρο της επικοινωνίας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής έγινε σταδιακά, καθώς παράλληλα με την εργασία μου, στην εταιρία δημοσίων σχέσεων Value!com, παρακολουθούσα σε Ευρώπη και Αμερική ειδικά σεμινάρια γύρω από τη τέχνη της διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής και δημιουργούσα τρισδιάστατα γλυκά για φίλους και γνωστούς. Έχοντας αποκτήσει σημαντική πείρα γύρω από το marketing, λόγω δουλειάς, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική.

Και κάπως μετά τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο...

Η αγάπη μου για τη μόδα πάντα υπήρχε μέσα μου και γι αυτό ευθύνεται η παράδοση της οικογένειάς μου. Βλέπετε οι μνήμες μου όλες είναι βγαλμένες μέσα από το κατάστημα της οικογενειακής μας επιχείρησης, η μετράει περίπου 90 χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα από τα πρώτα υφασματάδικα του κέντρου (Κανελλόπουλος με το όνομα), το οποίο διαθέτει μια τεράστια ποικιλία 100% βρετανικών υφασμάτων εκλεκτής ποιότητας κάθε είδους, με σήμα κατατεθέν τα παγκοσμίου φήμης υφάσματα Liberty of London. Η θεία μου, Αγγελική Κανελλοπούλου εργάστηκε ως σχεδιάστρια στον οίκο Christian Dior στο Παρίσι, ενώ παράλληλα με το κατάστημα υφασμάτων και έτοιμων ενδυμάτων η μητέρα μου με τις δύο αδελφές της , στις οποίες ανήκε και το κατάστημα είχαν ανοίξει και οίκο υψηλής ραπτικής, ο οποίος λειτούργησε τις δεκαετίες 70, 80 και ως τα μέσα του 90.

Μεγαλώνοντας ανάμεσα σε σκίτσα μόδας, ποιοτικά υφάσματα, παρακολουθώντας τη δημιουργία ρούχων από πολύ κοντά και ταξιδεύοντας πολλές φορές με την οικογένειά μου σε εκθέσεις μόδας του εξωτερικού, αγάπησα την όμορφη αισθητική, την καλή ποιότητα και τη διαχρονική αξία του κλασικού στη μόδα.

Η κρίση στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με τον υπερκορεσμό στο κομμάτι των γλυκών τύπου cupcakes, στα οποία ειδικευόμουν ως διακοσμητική ζαχαροπλάστης, με οδήγησε να αναζητήσω νέους επαγγελματικούς ορίζοντες και να στραφώ και πάλι στην οικογενειακή μου παράδοση, που πάντα ενδόμυχα επιθυμούσα να συνεχίσω και να εξελίξω.

Και έτσι το μυαλό μου γέννησε το loveskirts.gr. Η ιδέα πίσω από αυτό προέκυψε μέσα από μια προσωπική μου ανάγκη και εμπειρία. Μιας και ο σωματότυπός μου είναι μεσογειακός, πάντα με κολάκευαν περισσότερο οι φούστες και τα φορέματα από τα παντελόνια. Υπήρξαν, λοιπόν, αμέτρητες οι φορές που δεν μπορούσα να βρω σε ένα κατάστημα ρούχων μια φούστα που να με κολακεύει ή κι αν έβρισκα πολλές φορές δε ήταν το μήκος που θα ήθελα ή μπορεί να έβρισκα την τέλεια εφαρμογή αλλά να μην μου άρεσε το ύφασμα ή το print. Επίσης, ήταν πάρα πολλές οι φορές που χρειαζόμουν μια απλή φούστα σε ένα συγκεκριμένο μήκος και ένα μόνο χρώμα, πχ μαύρο, και ήταν αδύνατον να βρω κάτι τη δεδομένη στιγμή που εγώ ήθελα να το φορέσω και όπως ήθελα να το φορέσω. Έτσι, άνθισε η σκέψη της custom made φούστας εξ' ολοκλήρου από την ίδια την πελάτισσα, η οποία ουσιαστικά σχεδιάζει μόνη της τη φούστα της, επιλέγοντας όμως ένα από τα πατρόν φούστας που διαθέτουμε, τα οποία είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και μάλιστα κάποια από αυτά να αδυνατίζουν κιόλας.

Σκέφτηκα μία πλατφόρμα, η οποία να είναι εύκολη. Δηλαδή μπαίνεις μέσα, διαλέγεις το τύπο της φούστας, ύφασμα, δίνεις την αναλογία της μέσης σου και τι μάκρος θα ήθελε να έχει η φούστα της. Και όλα είναι έτοιμα!

Φυσικά, αυτό που λατρεύω είναι να υποδέχομαι το κάθε κορίτσι στη Χρήστου Λαδά, στο ιστορικό μας κατάστημα και κάπου ανάμεσα σε κοριτσίστικες συζητήσεις, πολύχρωμα φίνα υφάσματα και τσάι να δημιουργούμε μαζί τη φούστα των ονειρών της. Όπως παλιά!

Γι αυτό σας λέω..Μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας, εμπνευστείτε από εσάς τις ίδιες και μην διστάσετε ποτέ να κάνετε ένα βήμα προς κάποιο άλλο μονοπάτι.

Πέννυ Παυλίδου

Μοιραστείτε τη δική σας ιστορία μαζί μας. Στείλτε mail στο [email protected] και δείτε τη να δημοσιεύεται!