REAL LIFE WHO

H εκπληκτική ιστορία αγάπης της Barbara και του George H. W. Bush


The Jennettes

18 Απριλίου 2018

abaca-52813-01.jpg

Σύμφωνα με το Vanity Fair, η Barbara και ο George γνωρίστηκαν πρώτη φορά σε έναν χορό στο Round Hill Club στο Greenwich του Connecticut το 1941, ενώ βρισκόταν εκεί για διακοπές Χριστουγέννων. Η Barbara πήγαινε στο οικοτροφείο Ashley Hall στη Νότια Carolina εκείνη την εποχή, ενώ ο George πήγαινε σχολείο στη Μασαχουσέτη, έτσι το ζευγάρι ξεκίνησε μία σχέση εξ αποστάσεως. "Ήταν τρελή για εκείνον," είπε ο αδερφός του George, Johnathan. "Και για τον George, αν οποιαδήποτε θέλει να είναι τρελή για εκείνον, τότε εντάξει."

Μετά από ενάμιση χρόνο μαζί, αρραβωνιάστηκαν πριν ο George πάει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με το Ναυτικό. "Σε αγαπώ, πολύτιμή μου, με όλη μου την καρδιά και να ξέρω πως με αγαπάς σημαίνει τα πάντα για 'μένα. Πόσο συχνά έχω σκεφτεί την ανυπολόγιστη χαρά που θα γίνει δική μας κάποια μέρα," είχε γράψει στη Barbara τη μέρα που ο αρραβώνας τους έγινε θέμα στις εφημερίδες. "Καληνύχτα, υπέροχή μου. Κάθε φορά που λέω υπέροχη, θέλεις να με σκοτώσεις, αλλά θα πρέπει να το αποδεχτείς." 

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το αεροπλάνο του George πυροβολήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 1944 και εκείνος διασώθηκε από τη θάλασσα από ένα υποβρύχιο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η Barbara δεν είχε νέα του για πάνω από έναν μήνα. Τελικά επέστρεψε στις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου του 1944 και παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1945.

Όταν ο George επέστρεψε επίσημα στη χώρα με το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο του Yale. Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του παιδί, George Walker Bush, το 1946, πριν ο George Sr. αποφοιτήσει. Η νεαρή οικογένεια τότε μετακόμισε στο Τέξας και μετά στη Καλιφόρνια, όπου ο George και η Barbara έκαναν το δεύτερο παιδί τους, Pauline Robinson Bush, που πέθανε από λευχαιμία το 1953.

 

A post shared by jennabhager (@jennabhager) on

Το ζευγάρι αργότερα έκανε τέσσερα ακόμα παιδιά: τον John (δηλαδή Jeb), τον Neil, τον Marvin και τη Dorothy, ενώ ο George τελικά μπήκε στη πολιτική ως μέλος του Κογκρέσου. Η οικογένεια μετακόμισε στη Washington D.C., όπου η Barbara μεγάλωνε τα πέντε παιδιά της όσο ο George ανέβαινε βαθμίδες, μέχρι που έγινε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Reagan.

Μετά την αντιπροεδρία του, ο Bush ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά, και στις 20 Ιανουαρίου του 1989, ο George H. W. Bush έγινε ο 41ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η Barbara έγινε η Πρώτη Κυρία. Το ζευγάρι χόρεψε τον πρώτο του χορό ως πρώτο ζευγάρι υπό τους ήχους του κομματιού "I Could’ve Danced All Night,” από το My Fair Lady.

Η Barbara είχε πει πως ο γάμος της με τον George ήταν "η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου". "Ένας από τους λόγους που πήρα την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου, να παντρευτώ τον George Bush, είναι επειδή με έκανε να γελάω," είχε πει στο Wellesley Commencement Ceremony το 1990. "Είναι αλήθεια, μερικές φορές γελάσαμε μέχρι δακρύων, αλλά αυτό το γέλιο που μοιραστήκαμε έχει υπάρξει ένας από τους πιο δυνατούς δεσμούς μας."

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η Barbara έγραψε ένα γράμμα στο περιοδικό του πανεπιστημίου της, σχετικά με τα νέα της υγείας της. Μίλησε επίσης και για τον γάμο της. "Είμαι ακόμα ηλικιωμένη και ακόμα ερωτευμένη με τον άντρα που παντρεύτηκα 72 χρόνια πριν," έγραψε για το Smith Alumnae Quarterly. "Επίσης, ο George Bush μου έδωσε τα πάντα. Είναι ο καλύτερος".

Μετά την ανακοίνωση πως η Barbara δεν θα συνεχίσει ιατρική θεραπεία για να παρατείνει τη ζωή της, η Jenna Bush Hager, έδωσε ένα συγκινητικό update στο Today Show για τους παππούδες της. "Είναι με τον παππού μου, τον άντρα που αγάπησε για πάνω από 73 χρόνια," είπε η Hager. "Είναι περιτριγυρισμένοι από οικογένεια, αλλά νομίζω πως το γεγονός πως είναι μαζί και πως ακόμα της λέει, 'Σ'αγαπώ Barbie', κάθε βράυ είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτο."

 

Gallery: Δείτε ακόμη μερικές από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες της Jackie Kennedy

[gallery-717840]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα