REAL LIFE WHO

Nadia Aboulhosn: Το κίνητρό μου είναι να βοηθήσω τα νέα κορίτσια να αισθάνονται άνετα και να έχουν αυτοπεποίηθηση


SPAPADIMITRIOU

15 Ιουνίου 2018

33210293-194895047822211-252969008184164352-n.jpg

Όσο για την προσωπική μας συνάντηση;  Γνώρισα μία χαμογελαστή κοπέλα που, παρά το ότι στα 29 της έχει καταφέρει περισσότερα απ’όσα άλλοι καταφέρνουν σε μία ζωή, παραμένει προσγειωμένη και προσιτή. Ένιωσα άνετα αμέσως, σαν να μιλάω με μία φίλη. Εκεί οφείλεται και το μυστικό της επιτυχίας της: στην απλότητά της.

«Πριν βγω στη σκηνή είχα αγχωθεί τόσο, που μία κυρία στα παρασκήνια μου έτριβε την πλάτη και μου έλεγε πώς να αναπνεύσω», μου είπε, σπάζοντας αμέσως τον πάγο και βοηθώντας με να αισθανθώ πιο άνετα μαζί της. Και έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε για την καριέρα της. Σχεδόν δέκα χρόνια πριν, το 2009, βρισκόταν στο σπίτι της στη Φλόριντα και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα blog επειδή της άρεσε να βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό της. Ήταν ένας δημιουργικός τρόπος για να γεμίσει το χρόνο της. Όταν την ακολούθησαν 12 άτομα, ένιωσε σαν τη βασίλισσα του κόσμου, χωρίς να έχει ιδέα για το τι έμελλε να ακολουθήσει.

 

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn) on

Από τη στιγμή που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, άρχισε να κυνηγάει το όνειρό της. «Δεν ήταν όλα εύκολα. Έχασα τη δουλειά μου και σχεδόν έμεινα άστεγη, για ενάμιση χρόνο δεν είχα υπογράψει συμβόλαιο με καμία εταιρεία, ενώ τα τρία πρώτα χρόνια έπρεπε να είμαι η μάνατζερ του εαυτού μου», μου αποκάλυψε. Της πήρε καιρό μέχρι να προωθήσει το όραμά της, καθώς ο κόσμος της μόδας ήταν εντελώς διαφορετικός, τα πρότυπα ομορφιάς πολύ περιορισμένα και εκείνη plus size, κάτι που αυτόματα την ανάγκαζε να προσπαθήσει διπλά για να κερδίσει τις ευκαιρίες της.

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn) on

 

Σήμερα, μπορεί να αναγνωρίζει ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να αλλάξουν τα δεδομένα, όμως δεν συνειδητοποιεί ακριβώς τις διαστάσεις που έχουν πάρει όσα έχει καταφέρει. «Υπάρχουν τόσοι άλλοι που το κάνουν, όπως η Ashley Graham, και είναι περίεργο να σκέφτομαι ότι αποτελώ κομμάτι όλου αυτού. Είμαι απλώς μία κοπέλα που ασχολήθηκε με το διαδίκτυο, δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου ως διαφορετικό, μέχρι που ασχολήθηκα με τη μόδα», μου είπε.

Καθώς η συζήτησή μας προχωρούσε, άρχισα να καταλαβαίνω ότι τελικά, με σκληρή δουλειά και επιμονή όλα είναι πιθανά. Τι είναι, όμως, αυτό που της δίνει δύναμη και δεν τα παρατάει ποτέ; «Ίσως θέτω υπερβολικά υψηλούς στόχους», μου απάντησε γελώντας. «Αλλά πραγματικά, κίνητρό μου είναι όλα αυτά τα νέα κορίτσια που μπορώ να βοηθήσω, που φορούν της δημιουργίες μου και αισθάνονται άνετα, γεμάτα αυτοπεποίθηση. Άσε που είμαι και μικρή. Είναι τρελό, του χρόνου θα γίνω τριάντα και υπάρχουν τόσα που θέλω ακόμα να κάνω, δεν είμαι έτοιμη να τα αφήσω όλα πίσω, να παραιτηθώ και να επιστρέψω στη Φλόριντα», συνέχισε η Nadia.

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn) on

 

Τελειώνοντας την κουβέντα μας, τη ρώτησα τι συμβουλή θα έδινε στον εικοσάχρονο εαυτό της. Είχα στο μυαλό μου πολλές απαντήσεις σχετικά με τη ζωή, ίσως καποια φιλοσοφημένη ατάκα από αυτές που βλέπουμε στο Instagram. Αλλά όχι. Με κοίταξε στα μάτια, πήρε σοβαρό ύφος και μου είπε «Να ασχοληθώ με τα social media νωρίτερα. Τι άλλο;», και ξέσπασε σε γέλια. «Πράγματι, όμως, εάν είχα αποφασίσει νωρίτερα να το κάνω και να βγω πιο γρήγορα από το comfort zone μου, θα είχα πετύχει σε πολύ μικρότερη ηλικία».

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn) on

Έτσι ολοκληρώθηκε η συνάντησή μου με τη Nadia Aboulhosn. Αγκαλιαστήκαμε, βγάλαμε μία σέλφι, και έφυγα από το σαλονάκι που καθόμασταν. Περπατώντας στο δρόμο προς το μετρό, αναλογιζόμουν όσα μου είπε. Ανήκω κι εγώ στην τεράστια κατηγορία των κοριτσιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εικόνα του σώματος. Βλέποντας, όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως εκείνη που παλεύουν τόσο σκληρά να αλλάξουν τα δεδομένα, δεν μπορώ παρά να πάρω κίνητρο ώστε να προσπαθήσω, έστω, να δω τον εαυτό μου αλλιώς.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα