REAL LIFE WHO

Carlo Benetton: O Ιταλός που άλλαξε τον κόσμο της μόδας


SPAPADIMITRIOU

12 Ιουλίου 2018

20140516_zaf_r103_002.jpg

O Carlo Benetton γεννήθηκε στο Ponzano Veneto στις 26 Δεκεμβρίου 1943. Eκεί, μαζί με τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Gilberto, Luciano και Giuliana, ίδρυσε τον παγκοσμίως γνωστό οίκο United Colors of Benetton.

Αυτό που έκανε την εταιρεία του ξεχωριστή, ήταν η αγάπη της στη διαφορετικότητα. Στις διαφημιστικές της καμπάνιες συμμετείχαν άτομα όλων των εθνών, τραβώντας, έτσι, τα φώτα της δημοσιότητας, και αλλάζοντας τον κόσμο της μόδας προς το καλύτερο.

Το 1969, τα αδέλφια έκαναν την πρώτη τους απόπειρα για διεθνές εμπόριο, ανοίγοντας κατάστημα στο Παρίσι. Η προσπάθειά τους στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και το 1980 ανοίχτηκαν προς τις Η.Π.Α. Μεσουρανούσαν μέχρι το 2000. Τότε ξεκίνησε η καθοδική τους πορεία, όταν η ζήτηση για τα πουλόβερ με το μαλακό μαλλί, που ήταν και το σήμα κατατεθέν τους, μειώθηκε αισθητά.

Ο Luciano αποφάσισε να αποσυρθεί το 2008, ενώ το 2012 η οικογένεια αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση του οίκου.

Ο Carlo έχασε τη ζωή του την Τρίτη 10 Ιουλίου. Ήταν 74 ετών και βρισκόταν στο σπίτι του, στο Treviso, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του. 

 

Διαβάστε επίσης: Diana Spencer: Η γυναίκα που αγαπήθηκε από τους Βρετανούς όσο καμία άλλη

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα