REAL LIFE WHO

#jennygr - The new feminine mindset is here


Ελένη Κεχαγιά

8 Δεκεμβρίου 2021

Ελένη Κεχαγιά - Διευθύντρια Σύνταξης #jennygr
Τι σημαίνει “γυναικείο site” σε έναν κόσμο που δεν θυμίζει τίποτε από τον κόσμο που ξέραμε. Τι πραγματικά χρειάζεται μία αναγνώστρια εν έτει 2021.

The new feminine mindset.

Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για το #jennygr. Είναι η μέρα που περνά στη νέα του εποχή. Έπειτα από δέκα χρόνια ανάπτυξης ήρθε η ώρα της ενηλικίωσής του.

Γιατί τώρα; Επειδή μετά από δύο χρόνια που όλα γύρω μας έχουν αλλάξει, που ξεχάσαμε όλοι την κανονικότητα που ξέραμε μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι πως αναθεωρήσαμε πολλά.

Η ψυχική υγεία όλων μας μεταλλάχθηκε. Ο κόσμος γύρω μας μεταλλάχθηκε. Οι ζωές μας άλλαξαν μαζί και οι προτεραιότητές μας. Μαζί φυσικά άλλαξε και το προφίλ της σύγχρονης αναγνώστριας.

Σε μία -σχεδόν- μεταπανδημική εποχή, με τα περιστατικά γυναικοκτονιών και έμφυλης βίας να γίνονται όλο και πιο συχνά, με μία κοινωνία που "σοκάρεται" μέσα από το κύμα αποκαλύψεων του εγχώριου #metoo, με τα sοcial να κάνουν την πραγματικά σωστή χρήση της δύναμής τους, η σύγχρονη αναγνώστρια γίνεται ολοένα και πιο επιλεκτική. Ολοένα και πιο εκλεκτική.

Σιγά σιγά φαίνεται πως το... mass - περιεχόμενο μπαίνει πια λίγο στην άκρη και στην καθημερινή ενημέρωση της γυναίκας έρχεται θεματολογία γύρω από ό,τι αφορά την ισότητα, την ενδυνάμωση, τα δικαιώματα -τα δικά της, και όλων. Η συμπερίληψη στις εταιρείες, οι φωνές που ολοένα και δυναμώνουν, ακόμα και η "μόδα" της ένταξης ολοένα και περισσότερων εκπροσώπων του... γυναικείου φύλου σε θέσεις κλειδιά, τελικά μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει.

Στήλες οι οποίες δεν είχαν πια λόγο ύπαρξης απορροφήθηκαν και στη θέση τους να δημιουργήθηκαν στήλες που ακολουθούν τη δυναμική της εποχής, όπως για παράδειγμα το Sustainability και η Green λογική η οποία κατακτά όλο και περισσότερο τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς, αλλά και της συνείδησης των αναγνωστών. Για εμάς ο στόχος είναι να εξελισσόμαστε διαρκώς, ακριβώς όπως επιτάσσει η εποχή, ακριβώς όπως οφείλουμε όλοι.

Η αναγνώστρια, που διαβάζει πιο πολύ από ποτέ έχοντας πρόσβαση στα πάντα, είναι πια πολύ πιο ενεργή, πιο απαιτητική. Και επειδή κι εμείς οι ίδιοι είμαστε απαιτητικοί ως αναγνώστες το ίδιο απαιτούμε, θέλουμε και ελπίζουμε από το αναγνωστικό μας κοινό.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο – αυτόν που ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και χρειάστηκε να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο. Είπαμε και συνεχίζουμε να λέμε όχι στους κιτρινισμούς και στα κουτσομπολιά. Επιμένουμε στην καθαρότητα, στην προσεγμένη αισθητική.

Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός που αλληλεπιδρά μαζί σας. Είμαστε αλληλένδετοι. Ζούμε και γράφουμε. Μας διαβάζετε και μας δίνετε ζωή. Μας δίνετε πνοή.

Και η πνοή γίνεται δύναμη και η δύναμη μεταμορφώνεται στα χέρια μας και μας δίνει το κίνητρο να προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο.

Να προσπαθούμε να καλύψουμε όλα όσα σας απασχολούν, όλα όσα μας απασχολούν. Να τα αναδείξουμε, να γίνουμε η φωνή σας, ο προβληματισμός σας, να σας χαλαρώσουμε, να σας κάνουμε να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να ενδυναμώσετε.

Καλώς ήρθατε στην νέα εποχή του #jennygr. Ελπίζουμε να την απολαύσετε όσο εμείς.