REAL LIFE WHO

Κέλι Σίμονς: Η γυναίκα που άλλαξε το αγγλικό ποδόσφαιρο στο GWomen


JTeam

17 Οκτωβρίου 2023

Κέλι Σίμονς: Η γυναίκα που άλλαξε το αγγλικό ποδόσφαιρο στο GWomen
Η Κέλι Σίμονς, η οποία για περισσότερα από 30 χρόνια είναι πρόσωπο-κλειδί στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μιλάει στο Gwomen για τον τρόπο που το ποδόσφαιρο γυναικών στο «Νησί» έσπασε όλα τα κοντέρ, καθώς και για τη σημασία του αναπτυξιακού

Μεγάλωσε λατρεύοντας το ποδόσφαιρο, αλλά χωρίς να της δίνεται πρακτικά η δυνατότητα να παίξει το αγαπημένο της παιχνίδι. Πείσμωσε, δούλεψε σκληρά και αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τη θέση του «βασιλιά των σπορ», καθώς και την αντίληψη μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η Κέλι Σίμονς ξεκίνησε να εργάζεται στην FA τον Δεκέμβριο του 1991 και κατά τη διάρκεια της πορείας της, βρέθηκε πίσω από μια σειρά σημαντικών αποφάσεων για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Έφτιαξε όλο το σύστημα υποδομής για την εθνική ομάδα Γυναικών και δημιούργησε το Female Player Pathway, το οποίο κατέστησε τις περιφερειακές ενώσεις του Νησιού συμμάχους στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και έφερε κοντά όλους τους φορείς που χρειάζονταν για να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον. Το περιβάλλον, που οποίο έφερε τις «λέαινες» στην κορυφή της Ευρώπης και στον τελικό του Μουντιάλ.

Παράλληλα, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ενίσχυση ολόκληρου του συστήματος υποδομής και στις ανδρικές ομάδες, βοηθώντας ταλέντα να ξεπηδήσουν και να λάβουν την προσοχή που χρειάζονταν τόσο από τις εθνικές ομάδες, όσο και από τους συλλόγους τους. Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen.