REAL LIFE WHO

To Elena Colombi δεν πιστεύει σε μουσικά είδη, μόνο σε συναισθήματα


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Δεκεμβρίου 2023

To Elena Colombi δεν πιστεύει σε μουσικά είδη, μόνο σε συναισθήματα
Instagram @elenacolombi
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο EDEN party, θα παίξει μουσική που θα σε ταξιδέψει

Ξεκίνησε ως promoter κι έπαιζε μουσική στα δικά του πάρτι, για να βγάλει χρήματα. Το ελεύθερο πνεύμα του, όμως, και η μουσική του που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της, το έκαναν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Elena Colombi, που πλέον έχει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, Osàre! Editions, δεν ενδιαφέρεται για μουσικά είδη, αλλά για το συναίσθημα που σου προκαλούν τα κομμάτια του -αυτό είναι που το ξεχωρίζει, άλλωστε.

Το στιλ του Elena Colombi είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, εν μέρει χάρη σε μια ευρεία αντίληψη των διαφορετικών μουσικών πολιτισμών, ήχων και ρυθμών που γεννήθηκε από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, από νεαρή ηλικία. Με σιγουριά, όμως, μπορείς να πεις ότι σπάει τα όρια.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα βρίσκεται στο Ωδείο Αθηνών σε ένα πάρτι που θα θυμάσαι για καιρό. Το πρωτοχρονιάτικο EDEN party δεν θα είναι απλώς μία βραδιά για την αλλαγή του χρόνου -θα μοιάζει περισσότερο με μουσικό μαραθώνιο 9 ωρών γεμάτο ενέργεια με techno, house και electro ήχους.

Παρακάτω, μπορείς να γνωρίσεις το Elena Colombi λίγο καλύτερα.

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου, σε κάποιον που δεν γνωρίζει;

Καταρχάς, ας ξεχάσουμε τα είδη. Κι έπειτα, ξέρεις, εξαρτάται από το context. Αν παίζω σε ένα κλαμπ ή φεστιβάλ: άγρια, ατρόμητη, όλο ενέργεια, όλο ενθουσιασμό. Αν, τώρα, παίζω σε μουσείο ή σε κάποιον χώρο τέχνης, θα έλεγα πως μοιάζει περισσότερο με ένα απρόσμενο ταξίδι!

Πού ανακαλύπτεις τα κομμάτια που θέλεις να παίξεις;

Είναι ο συνδυασμός των εμπειριών της καθημερινότητας (δισκάδικα, συναυλίες και πάει λέγοντας), promos και online ψαξίματος στα γνωστά: Discogs, Bandcamp, Boomkat, Juno, Bleep και τα λοιπά.

Ιδανικά, σε τι πλαίσιο θα ήθελες να ακούγεται η μουσική σου;

Σε κλαμπ, φεστιβάλ, fashion shows, ταινίες, θέατρο.

Πες μας ένα κομμάτι που δεν θα βαρεθείς ποτέ, κι ένα που βαρέθηκες να παίζεις.

Υπάρχουν πολλά τραγούδια που δεν θα βαρεθώ με τίποτα… και κανένα που με κουράζει! Στη χειρότερη, να το βάλω στο τέλος της λστας για λίγο καιρό, μόνο για να το ξαναβρώ μερικούς μήνες (ή χρόνια) αργότερα.

Πες μας για την Osàre! Editions. Πότε και πώς γεννήθηκε; Πώς βρίσκεις νέους καλλιτέχνες;

Η Osàre ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2019 - σχεδόν κατά λάθος - με τη μουσική του υπέροχου καλλιτέχνη Θανάση Ζλατάνου και ένα demo που μου ήρθε, από Free Range. To label θα γίνει πέντε ετών το 2024, οπότε σχεδιάζω μία σειρά από ειδικές κυκλοφορίες και events για την περίσταση. Όσο για την προσέγγιση στην αναζήτηση της νέας μουσικής, αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Ακολουθώ το ένστικτό μου, που με οδηγεί σε οτιδήποτε αισθάνομαι ξεχωριστό. Δεν υπάρχουν όρια, όσον αφορά στον ήχο -ούτε και γεωγραφικά σύνορα.

Έχεις ξανάρθει στην Ελλάδα; Πώς νιώθεις για το EDEN party την Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Έχω έρθει στην Αθήνα μερικές φορές και πάντα είχα όμορφη εμπειρία. Χαίρομαι που επιστρέφω την Παραμονή πρωτοχρονιάς και που θα γνωρίσω καλλιτέχνες που συνεργάζονται με την Osàre Editions και έχουν τη βάση τους εκεί!

Πάρε το εισιτήριό σου για το EDEN party

Τιμές εισιτηρίων:

  • 50€ - Γενική προπώληση
  • 60€ - Ταμείο
  • 850€ - Booth Table (6 άτομα + απλή φιάλη)
  • 450€ - Dancefloor Stand (4 άτομα + απλή φιάλη)

Δίκτυο προπώλησης:

Online: www.more.com/music/eden-nye-presents-red-axes/

Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία προπώλησης:

Public // Καταστήματα Nova // More Spot Τεχνόπολης

Χώρος:

Ωδείο Αθηνών

Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 106 75, Αθήνα

www.athensconservatoire.gr