Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά

<p><strong><strong>Μια πλούσια καλοκαιρινή συνταγή, πλήρη σε υλικά αλλά και βιταμίνες.</strong></strong></p> <p><strong>Θα χρειαστείτε:</strong><br /> 1 πακέτο ριγκατόνι (500 γρ)</p>

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Μια πλούσια καλοκαιρινή συνταγή, πλήρη σε υλικά αλλά και βιταμίνες.

Θα χρειαστείτε: 1 πακέτο ριγκατόνι (500 γρ) Ένα μικρό στήθος κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο και τεμαχισμένο σε κύβους 1 φλ.ζωμό κοτόπουλο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Ένα μικρό μπρόκολο 2 καρότα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ¼ φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση: 1) Βράζετε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σουρώνετε. Νωρίτερα έχετε κρατήσει ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. 2) Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη σε ένα μπολ. Παράλληλα ψήνετε στο φούρνο και το στήθος κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε και το κόβετε σε μικρούς κύβους. 3) Όταν τα υλικά είναι έτοιμα, σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, τα καρότα τα οποία έχετε κόψει σε ροδέλες και το σκόρδο το οποίο έχετε περάσει από την ειδική πρέσα. Σοτάρετε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, βάζετε στο τηγάνι το κοτόπουλο-κομμάτια και ανακατεύετε. 4) Ρίχνετε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, και μειώνετε τη ένταση της φωτιάς. Με ένα καπάκι κλείνετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά (3-4) ή μέχρι να μαλακώσουν (όσο εσείς θέλετε τα λαχανικά). 5) Όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε στο τηγάνι τα ριγκατόνι και ανακατεύετε να πάνε τα υλικά παντού. Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και το βασιλικό. Εάν δείτε ότι το αποτέλεσμα βγαίνει στεγνό, προσθέτετε νερό, αυτό που έχετε κρατήσει στη άκρη και στο οποίο έβρασαν τα ριγκατόνι. photo: www.womansday.com  





MORE FOR YOU