Ψωμί με φέτα και αγγούρι

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ένας δροσερός μεζές , ιδανικό ορεκτικό πριν από το κυρίως πιάτο. Τόσο απλά!

Θα χρειαστείτε: Μισή μπαγκέτα ψωμί,  κομμένη κάθετα Ένα μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες Ελαιόλαδο Τυρί φέτα ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Βάζετε τις δυο φέτες μπαγκέτας σε ένα μικρό ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνετε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ σε ένα μπολ, λιώνετε τη φέτα, και προσθέτετε, 4 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Όταν το ψωμί είναι έτοιμο, βγάζετε από το φούρνο. Απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του το μείγμα της φέτας και τοποθετείτε από πάνω το αγγούρι το οποίο έχετε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, σαν χαρτί. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Κόβετε σε μικρότερα ατομικά κομμάτια και σερβίρετε σε πιατέλα. Πηγή φωτογραφίας από το : www.marthastewart.com





MORE FOR YOU