Το Ελληνικό shushi

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Οι ντομάτες γεμιστές χωρίς κιμά είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ένα παραδοσιακό, καλοκαιρινό πιάτο. Σημειώστε την πιο εύκολη, σπιτική συνταγή!

  Θα χρειαστείτε: 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 φλιτ. ρύζι 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός 1/3 φλιτ. Φρυγανιά τριμμένη Αλάτι, πιπέρι 12 ντομάτες, μεγάλες στρογγυλές ½ κιλό πατάτες Εκτέλεση: Κόβετε μ’ ένα μυτερό μαχαίρι το στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος της ντομάτας (καπάκι). Αδειάζετε τους σπόρους και με ένα κουτάλι αφαιρείτε την ψίχα της ντομάτας και τη βάζετε σε μία λεκάνη. Ρίχνετε μία πρέζα ζάχαρη στο εσωτερικό κάθε ντομάτας και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Στύβετε τις ψίχες από τις ντομάτες. Βάζετε το μισό λάδι με το τριμμένο κρεμμύδι να ξανθίσει, προσθέτετε ρύζι, το καβουρδίζετε λίγο με το κρεμμύδι και προσθέτετε το μισό πολτό από τις στυμμένες ψίχες. Στη συνέχεια, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι,  τον μαϊντανό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν λίγο με ½ φλιτζάνι νερό. Μετά με ένα κουταλάκι γεμίζετε κάθε ντομάτα κατά τα ¾ με τη γέμιση αυτή και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί τη μια κοντά στην άλλη. Ρίχνετε πάνω στις ντομάτες το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε το καπάκι τους με φρυγανιά. Κόβετε τις πατάτες «κυδωνάτες» όπως λένε (σε σχήμα κυδωνιού), ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις ντομάτες. Τέλος, ρίχνετε στο φαγητό το πολτό που έχει μείνει από τις στυμμένες ψίχες και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο (200ºC) για μία ώρα. Tip: οι ντομάτες είναι έτοιμες μόλις δείτε ότι έχει ξεραθεί το καπάκι τους.  





MORE FOR YOU