Παραδοσιακό ρακόμελο

<p><strong>Αγαπημένο -αλκοολούχο- ρόφημα σε πολλά νησιά, δημιουργείται από την ένωση της ρακής με το μέλι.</strong></p> <p>Βάζετε τη ρακή σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.</p>

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011 Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Αγαπημένο -αλκοολούχο- ρόφημα σε πολλά νησιά, δημιουργείται από την ένωση της ρακής με το μέλι.

  Θα χρειαστείτε: Ένα ποτήρι ρακή Μια κουτ. της σούπας μέλι Εκτέλεση: Βάζετε τη ρακή σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Δεν πρέπει να βράσει ούτε όμως και να ζεσταθεί  πάρα πολύ, γιατί ως γνωστόν το αλκοόλ παίρνει φωτιά!  Όταν ζεσταθεί αρκετά, κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι  να διαλυθεί τελείως το μέλι. Το ρακόμελο είναι έτοιμο!  Είναι ιδανικό και γευστικό ρόφημα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Όταν  πίνεται ζεστό, βοηθάει αποτελεσματικά  στον πονόλαιμο και το βήχα.





MORE FOR YOU