O τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Μία συνταγή που έχω καταγράψει στο μυαλό μου.

Σε τέσσερα βήματα έχετε φτιάξει ένα υπέροχο γλύκισμα!

Θα χρειαστείτε: 1 φλ. σπορέλαιο 2 φλ. σιμιγδάλι (χοντρό) 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό Κανέλλα σκόνη + ένα ξυλάκι Εκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το σπορέλαιο και σοτάρετε το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά. Στόχος σας είναι ν’αλλάξει χρώμα και να ξανθύνει. Λίγο νωρίτερα, σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και ένα ξυλάκι κανέλλας και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση, φτιάχνοντας έτσι το σιρόπι. Το σιρόπι πρέπει να είναι έτοιμο όταν ξανθύνει το σιμιγδάλι. Όταν λοιπόν ξανθύνει, ρίχνετε το σιρόπι στο σιμιγδάλι (βγάζετε νωρίτερα το ξυλάκι κανέλλας) και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Όταν δέσει, αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα και αφήνετε να κρυώσει. Βγάζοντας από τη φόρμα, τοποθετείτε τον χαλβά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με κανέλλα σκόνη. * εάν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο χαλβά ξηρούς καρπούς. Προσθέστε όσο ανακατεύετε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.





MORE FOR YOU