Βασιλικός στην κουζίνα

<p><strong>Τα καλοκαίρια μας μυρίζουν βασιλικό.</strong></p> <p>Γνωστός και αγαπημένος ο αρωματικός βασιλικός πρωταγωνιστεί στα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας ενώ είναι ο κύριος πρωταγωνιστής στην ιταλική σάλτσα pesto.&

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Τα καλοκαίρια μας μυρίζουν βασιλικό.

Γνωστός και αγαπημένος ο αρωματικός βασιλικός πρωταγωνιστεί στα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας ενώ είναι ο κύριος πρωταγωνιστής στην ιταλική σάλτσα pesto. Αγοράστε μικρά γλαστράκια διαλέγοντας πλατύφυλλους βασιλικούς των οποίων τα φύλλα είναι σε ζωντανό πράσινο χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε τον λίγο πριν σερβίρετε. Εάν πάλι θέλετε να κόψετε πολλά φύλα, τοποθετήστε τα μαζί, κάντε ένα ρολό και κόψτε τα σταυρωτά.

Μια απλή συνταγή με πένες, μοτσαρέλα και βασιλικό

Θα χρειαστείτε: 500 γρ. πέννες 250 γρ. Ντοματίνια 250 γρ. Τυρί μοτσαρέλα σε μικρά μπαλάκια Σάλτσα pesto χειροποίητη ή έτοιμη βιολογική Εκτέλεση: Bράζετε τις πένες και μετά από μερικά λεπτά σουρώνετε, όπως ξέρετε. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Στο μεταξύ, έχετε κόψει κάθε ντοματίνι στα τέσσερα και όλα μαζί, τα έχετε βάλει σε ένα τρυπητό σουρωτήρι ρίχνοντας λίγο αλάτι το οποίο βοηθά στο ν’απομακρυνθούν τα πολλά υγρά. Επίσης, όσο βράζουν οι πένες έχετε κόψει στη μέση και τα μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας. Εάν έχετε χρόνο, εννοείται ότι έχετε φτιάξει και τη σάλτσα pesto. Διαφορετικά μπορείτε να εφοδιαστείτε έτοιμη σάλτσα βιολογική σε βαζάκι. Όταν λοιπόν οι πένες είναι έτοιμες, τις λαδώνετε και στη συνέχεια, ρίχνετε τη σάλτσα pesto, ανακατεύετε να πάει παντού, και μετά συνεχίζετε με τα ντοματίνια και με τη μοτσαρέλα. Στο τέλος, ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμα. Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.





MORE FOR YOU