Τα μακαρόνια της Δωροθέας

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011 Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Γρήγορη pasta (ειδικά όταν έχω πολλά παιδιά στο σπίτι).

 Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε η φίλη μου Δωροθέα Μερκούρη ένα καλοκαίρι, πριν πολλά χρόνια. Θα χρειαστείτε: Μακαρόνια ριγκατόνι 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες. 1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες λεπτές 1 φλιτζάνι του (ελληνικού) καφέ κάπαρη. 50 gr ελιές καλαμών (αφαιρώ το κουκούτσι και τις κόβω σε 4 κομμάτια). 1 φλιτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο. Κόβετε 15 ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικό. Πώς να την φτιάξετε: Βάζετε σε νερό που βράζει 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες για 2 λεπτά. Τις βγάζετε από το νερό, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε ένα μπολ έχετε βάλει μισή κούπα τσαγιού παρμεζάνα, έχετε κόψει 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, που τις αφήνετε μέσα για 15min. Μετά τις αφαιρείτε. Εντωμεταξύ, έχετε βράσει τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε στο μπολ. Στη συνέχεια, στα ζεστά μακαρόνια ρίχνετε την παρμεζάνα, την ντομάτα, την κάπαρη, την ελιά και ανακατεύετε προσθέτοντας το μπαλσάμικο. Ανάλογα με την προτίμησή σας μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι ακόμα. Τέλος, βάζετε από πάνω το βασιλικό. Καλή σας όρεξη.






MORE FOR YOU