Εύκολο: Σπαγγέτι με φρέσκο σπανάκι και κουκουνάρι

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Μία νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας μακαρόνια.

Υλικά:

• 500γρ. σπαγγέτι • 1κ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 κουταλιές ελαιόλαδο • 1φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι • 2 σκελίδες σκόρδο • 5 κουταλιές καβουρδισμένο κουκουνάρι • 2 κουταλιές βούτυρο • 1φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη • ½ ποτήρι λευκό κρασί • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Προετοιμασία:

Αφού έχετε βράσει τα μακαρόνια για 9’, σ’ ένα τηγάνι χωρίς λάδι καβουρδίζετε το κουκουνάρι. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σωτάρετε για 2’. Έπειτα σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε το βούτυρο και το σπανάκι. Αφήνετε το μείγμα να μαλακώσει και ανακατεύετε με τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!






MORE FOR YOU