Gourmet sandwich

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Με τα «σωστά» υλικά ακόμα και ένα ταπεινό sandwich μεταμορφώνεται σε gourmet.

 

Για να φτιάξετε ένα sandwich με τόνο και αρακά, θα χρειαστείτε: Για το μείγμα αρακά Αρακά κατεψυγμένο περίπου 350 γραμμάρια. 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας, ψιλοκομμένο μαϊντανό ¼ κουτ. γλυκού αλάτι ¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι. Για την σαλάτα τόνου 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, στραγγισμένο 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ¼ φλυτζ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κλαράκι σέλερι ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού ¼ κουτ. γλυκού αλάτι 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι Ψωμί χωριάτικο κομμένο σε φέτες. Εκτέλεση: Αρχικά βράζετε τον αρακά, στραγγίζετε και μετά τον βάζετε σε ένα μπολ και λιώνετε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ανακατεύετε με το σκόρδο, το λεμόνι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον θρυμματίζετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι το πιπέρι, το σέλινο και τις ελιές, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν. Κόβετε φέτες το ψωμί. Αλείφετε μια στρώση από το μείγμα αρακά και συνεχίζετε με μια στρώση από το μείγμα τόνου. Κλείνετε από πάνω, και το πρώτο gourmet sandwich, είναι έτοιμο! Συνεχίζετε τη διαδικασία βάζοντας ανάμεσα στα ψωμάκια εναλλάξ το μείγμα αρακά και τόνου.





MORE FOR YOU