Φακές με φέτα και μπαλσάμικο

<p><strong>Μπορεί να έφυγε ο χειμώνας, μας άφησε όμως για souvenir τις φακές.</strong></p> <p>Η καλοκαιρινή εκδοχή τους μαγειρεύεται εύκολα, είναι light, υγιεινή και θρεπτική.</p> <p>&nbsp;</p> <p>

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011 Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Μπορεί να έφυγε ο χειμώνας, μας άφησε όμως για souvenir τις φακές. Η καλοκαιρινή εκδοχή τους μαγειρεύεται εύκολα, είναι light, υγιεινή και θρεπτική.

  Θα χρειαστείτε: 200 γρ. φακές 2 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνη 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. 2 κουτ. γλυκού κάπαρη 2 κουτ. γλυκού ελιές, κομμένες σε ροδέλες 2 παξιμάδια κρίθινα Ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο Ξύδι μπαλσάμικο Eκτέλεση: Αρχικά βράζετε τις φακές, ρίχνοντας στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης και τις σκελίδες σκόρδο. Σουρώνετε και πετάτε το σκόρδο και τη δάφνη. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, και όσο περιμένετε να στραγγίξουν, κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα βάζετε και αυτά σε ένα σουρωτήρι, προκειμένου να αποβάλλουν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια, βάζετε τις φακές σε ένα μπολ. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, -άνηθο και μαϊντανό- και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα παξιμάδια τα οποία σπάτε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια και τη φέτα, την οποία προηγουμένως, έχετε κόψει σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε απαλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ραντίζετε με το μπαλσάμικο.





MORE FOR YOU