Εύκολο και γρήγορο: Fattoush salad

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

 Από τη Λιβανέζικη κουζίνα στο τραπέζι σας.

Υλικά:

• 1 μικρό μαρούλι ή ένα φλιτζάνι λεπτοκομμένης γλιστρίδας • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια • 2 αγγούρια επίσης κομμένα σε μικρά κυβάκια, με τη φλούδα τους • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες • χυμό ενός λεμονιού • 3 κουταλάκια σκόνη σουμάκ ή ζάαταρ (μπαχαρικά) • 70-100 γρ. ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι • 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 μεγάλες αραβικές πίτες

Διαδικασία: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε τα πιτάκια μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα κόβετε σε κομματάκια. Βάζετε στη σαλατιέρα τα υλικά, ρίχνετε από πάνω τα πιτάκια και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Έπειτα φτιάχνετε το ντρέσινγκ ρίχνοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σουμάκ ή το ζάαταρ, το αλάτι και το πιπέρι. Ολοκληρώνετε περιχύνοντάς το στη σαλάτα μας.






MORE FOR YOU