Ξεχωριστό πρωινό με ψημένες νιφάδες βρώμης

<p><strong>Μια υπέροχη και νοστιμότατη συνταγή για να μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας γεύμα.</strong></p> <p>Δείτε πως να τη φτιάξετε!</p>

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μια υπέροχη και νοστιμότατη συνταγή για να μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας γεύμα.

 

Υλικά:

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα καρύδια ολόκληρα ή κομμένα στα 2
  • 1 κούπα βατόμουρα ή φράουλες ή διάφορα μούρα
  • 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
  • 1/2 της κούπας νιφάδες σοκολάτας
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C. 2. Πάρτε ένα ταψί με διάμετρο 18 – 20 εκατοστά, βουτυρώστε το ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί. 3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, την ζάχαρη, το baking powder, την κανέλλα, το αλάτι, τα μισά καρύδια, τα μισά βατόμουρα και τις μισές νιφάδες σοκολάτας. Τα υπόλοιπα θα τα τοποθετήσετε στην επιφάνεια. 4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο και την βανίλια. 5. Απλώστε το μείγμα με τις νιφάδες βρώμης στο ταψί, από πάνω τοποθετήστε τα υπόλοιπα μισά από τα καρύδια, τα βατόμουρα και τις νιφάδες σοκολάτας. 6. Τοποθετήστε τις φέτες μπανάνας στην επιφάνεια και περιχύστε με το μείγμα από γάλα. 7. Κουνήστε απαλά το ταψάκι ώστε το μείγμα του γάλακτος να πάει παντού. 8. Τοποθετήστε το ταψάκι στον φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσό καφέ χρώμα, καθώς και το γάλα να έχει ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 9. Για πιο έντονη γεύση πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη καστανή ζάχαρη.

Καλημέρα και... καλή όρεξη! 






MORE FOR YOU