Κρύο σουφλέ μπανάνας με γιαούρτι

<p><strong>Ένα διαφορετικό σουφλέ για να δοκιμάσετε.</strong></p> <p>Φτιάξτε το το Σαββατοκύριακο που ο ελεύθερος χρόνος σας δεν είναι τόσο περιορισμένος.</p>

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα διαφορετικό σουφλέ για να δοκιμάσετε.

Υλικά:

Για την πραλίνα: • 7 κ.σ. ζάχαρη • 3.κ.σ ολόκληρα καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ½ κ.γ. λάδι

Για το σουφλέ: • ½ κιλό μπανάνες καθαρισμένες • 1 φλιτ. +3 κ.σ. ζάχαρη • 5 ασπράδια αβγού • ¼ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού • 3 κ.σ. πραλίνα από φουντούκια χοντροκομμένη • 1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό • 2 κ.σ. αμαρέτο

Για το γαρνίρισμα: • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες • Κλωναράκια μέντας

Διαδικασία:

Για την πραλίνα: Λιώνετε τη ζάχαρη σ’ ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, που δυναμώνετε σταδιακά, μέχρι να πάρει ένα καραμελέ χρώμα. Ρίχνετε αμέσως τα φουντούκια και απλώνετε το μείγμα πάνω σ’ ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Αφού σταθεροποιηθεί το μείγμα, το θρυμματίζετε και το αφήνετε στην άκρη.

Για το σουφλέ: Κόβετε 2 μπανάνες σε κομμάτια 1 εκ., τα ραντίζετε με 3κ.σ. ζάχαρη και αφού ζαχαρωθούν καλά τα αφήνετε στην άκρη για 20’. Πολτοποιείτε τις υπόλοιπες μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάτε τα’ ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρένγκα και σιγά-σιγά ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη χοντροκομμένη πραλίνα (κρατάτε λίγη για το γαρνίρισμα), τις ζαχαρωμένες μπανάνες και τον πολτό μπανάνας.. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με το αμαρέτο.

Με μία κουτάλα γεμίζετε 6 αλουμινένια φορμάκια με το μείγμα αφήνονας ένα πόντο περιθώριο από το χείλος και τα βάζετε στο ψυγείο. Αφού παγώσουν, τα βουτάτε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζετε στο πιάτο. Γαρνίρετε το κάθε σουφλέ με μία ροδέλα μπανάνας και ένα κλωναράκι μέντας και σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!






MORE FOR YOU