Νόστιμο: κριθαράκι με σπανάκι

Μία παραλλαγή του κλασσικού σπανακόριζου που θα αγαπήσετε.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μία παραλλαγή του κλασσικού σπανακόριζου που θα αγαπήσετε.

Υλικά:

• 400γρ. κριθαράκι • 400γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος • 1κ.σ. κύμινο (προαιρετικά) • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2κ.σ. ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη ή 2 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι, πιπέρι • 900ml ζωμός κότας από βιολογικό κύβο

Διαδικασία:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το σπανάκι και το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσετε) και σιγομαγειρεύετε για 7-8’. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά για 1-2’. Προσθέτετε το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μια μεσαία θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κριθαράκι σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 18-20’. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1-2’ και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το δυόσμο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Καλή σας όρεξη!






MORE FOR YOU