Ελαφρύ: Σαλάτα με τοματίνια και γιαούρτι

Ένα μικρό και νόστιμο βραδινό γεύμα.

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012
Ένα μικρό και νόστιμο βραδινό γεύμα.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 ½ κύπελο γιαούρτι
  • 400 γραμ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • ½ κουταλιά του γλυκού καφέ κόκκοι μουστάρδας
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια, πράσινη, καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες
  • 2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό και ½ κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι με το αλάτι. Προσθέτετε τα τοματίνια και ανακατεύετε προσεχτικά για να μη λιώσουν. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τους σπόρους μουστάρδας και σκεπάζετε το τηγάνι. Έπειτα από περίπου 30 δευτερόλεπτα ανοίγετε το τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το βασιλικό με το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και τα τοματίνια. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως ή τη σκεπάζετε και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες.

Tip: Είναι πολύ δροσιστική και συνοδεύει γευστικά πιλάφι ή δημητριακά

Καλή όρεξη!



Tags: ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ




MORE FOR YOU