Λεμονάδα από… λεμόνια;

<p><strong>Μια κλασική, δροσερή συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.</strong></p> <p>Είναι η μυρωδιά, το χρώμα αλλά και αυτή η αξεπέραστη δροσιά που κρύβει ένα ποτήρι λεμονάδα</p>

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Μια κλασική, δροσερή συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Είναι η μυρωδιά, το χρώμα αλλά και αυτή η αξεπέραστη δροσιά που κρύβει ένα ποτήρι λεμονάδα παρέα με τις παιδικές αναμνήσεις που ξυπνάει, που την κάνει απαραίτητο συνοδευτικό για τα απογεύματα του καλοκαιριού. Μια ιδανική πηγή βιταμίνης C που χρειάζονται μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή Υπολογίστε ότι 5-6 λεμόνια – αναλόγως το μέγεθος τους - μας κάνουν ένα ποτήρι φρέσκου χυμού.  Οπότε στύβετε ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να σερβίρετε. Για το σιρόπι Βάζετε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί η ζάχαρη. Το βράζετε μέχρι να έχει την σύσταση του σιροπιού. Το σερβίρισμα Αναμείξτε 1 μέρος χυμό, με 1 μέρος σιρόπι και και 2 μέρη κρύο νερό και προσθέστε αναλόγως νερό ή σιρόπι εάν το θέλετε πιο αραιό ή πιο γλυκό. Tips: • Για να βγάλουν περισσότερο χυμό τα λεμόνια αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου και πριν τα κόψετε πιέστε τα ρολάροντας τα στον πάγκο της κουζίνας. • Εάν θέλετε extra γεύση και άρωμα λεμονιού, τρίψτε την φλούδα του και προσθέστε λίγη - για να μην γίνει πικρό- μέσα στο σιρόπι. • Διατηρείστε το μείγμα στο ψυγείο και αναμείξτε το με νερό την στιγμή που το σερβίρετε. • Εάν σας αρέσουν οι μπουρμπουλήθρες προσθέστε ανθρακούχο νερό αντι για απλό νερό. • Εάν το σερβίρετε σε κανάτα ρίξτε μέσα μερικές ροδέλες λεμονιού και λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου. • Την απολαμβάνετε αυστηρά με μπόλικα παγάκια! Πηγή φωτογραφίας: www.sheknows.com





MORE FOR YOU