Παγωτίνια σοκολάτα

<p><strong>Παγωτίνια- πειρασμός από το μάγο των γλυκών Στέλιο Παρλιάρο και από το βιβλίο του «Γλυκά Παιδιά Όνειρα».</strong></p> <p><strong>Θα χρειαστείτε:</strong> 250 γρ. γάλα, 100 γρ. ζάχαρη.</p>

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Παγωτίνια- πειρασμός από το μάγο των γλυκών Στέλιο Παρλιάρο και από το βιβλίο του  «Γλυκά Παιδιά Όνειρα».

Θα χρειαστείτε: 250 γρ. γάλα 100 γρ. ζάχαρη 3 κρόκους αυγών 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 100 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο 30 γρ. ξύσμα κουβερτούρας Χωνάκια παγωτού Για την επικάλυψη: 200 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων 20 γρ. ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τους ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την κρέμα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 83Ο -85Ο C (ελέγχετε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σοκολάτα. Αδειάζετε το μείγμα σε άλλο καθαρό σκεύος και το αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά (προτιμότερο είναι να το φτιάξετε από την προηγουμένη).  Αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της. Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα. Εάν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, ρίχνετε το μείγμα σ’ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη. Το χτυπάτε με σύρμα ανά ½ ώρα για 5-6 φορές τουλάχιστον. Σε αυτήν τη περίπτωση, προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα στο τελευταίο χτύπημα. Το διατηρείτε στην κατάψυξη. Για την επικάλυψη: Ανακατεύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με το ελαιόλαδο. Γεμίζετε τα χωνάκια με το παγωτό και, αναποδογυρίζοντάς τα, τα βουτάτε στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας.





MORE FOR YOU