Καρπουζόπιτα από τη Μήλο

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011 Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Με λίγο αλεύρι και κανέλλα το καρπούζι γίνεται μια πεντανόστιμη πίτα. Ξέρουν στη Μήλο!

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο κανέλα σουσάμι λίγο μέλι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Καθαρίζετε το καρπούζι, το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και βγάζετε τα σπόρια. Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το στύβετε με τα χέρια προκειμένου να φύγουν τα υγρά του. Αφήνετε λίγο να στραγγίξει και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε αργά τα υλικά σας, προσέχοντας το μείγμα. Δεν θα πρέπει να βγει ούτε πολύ νερουλό ούτε όμως και πολύ πηχτό. Όταν θα είναι έτοιμο και θα έχει την εμφάνιση που πρέπει, αλείφετε ένα ταψάκι με λίγο λάδι. Αδειάζετε σε αυτό το μείγμα καρπουζιού και πασπαλίζετε με το σουσάμι και την κανέλλα. Ψήνετε στους 180Ο C για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζοντας από το φούρνο, εάν θέλετε περιχύνετε τη φρουτένια σας πίτα με λίγο μέλι!





MORE FOR YOU