Pasta flora darling

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Εύκολη συνταγή για πάστα φλώρα.

"Από εδώ η μαμά μου. Τη λέμε Πάστα Φλώρα γιατί τρώει συνέχεια και τα χέρια της είναι πάντα πασαλειμμένα με μαρμελάδες" η Καρέζη στην ταινία "Μια  τρελή, τρελή οικογένεια".

Υλικά ½ κιλό αλεύρι 250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά ½ ποτηράκι κονιάκ Βανίλια 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ ½ κιλό μαρμέλαδα βερίκοκο Τι να κάνετε: Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει λεία η επιφάνεια. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε μέρος από την ζύμη ( την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα)στον πάτο και στα πλαϊνά. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα που την έχουμε μαλακώσει στη φωτιά με το κονιάκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα.





MORE FOR YOU